«Action-Frank» etter triatlon: – Egentlig ikke så tøft, for jeg er ganske godt trent

Frank Løke deltok på både aquatlon, swimrun og triatlon i helgas TriQuart. Til helga kjører han på med Norseman.

En utmattet Frank Løke går rett i bakken etter målgang.

En utmattet Frank Løke går rett i bakken etter målgang. Foto: Richard Nodeland

KRISTIANSAND: – Jeg føler meg egentlig bra. Det skulle bare vært lengre løping, for jeg plukka jo modne jordbær der ute. Jeg tok vel igjen snaut hundre på syklinga og på løpinga aner jeg ikke, men det var ingen som løp kjappere enn meg, sier en selvsikker Løke.

Den tidligere håndballspilleren og «Farmen kjendis»-profilen har gjort seg bemerket i å delta i tøffe konkurranser. I Kristiansand deltok han på Triquart-trippelen som består av aquaton, swimrun og lang løype i triatlon.

Han stupte i bakken etter å ha kommet i mål på 2 timer, 21 minutter og 22 sekunder. At det hadde vært tøft å gjennomføre trippelen var han ikke enig i.

Frank Løke blir intervjuet av TV2 like etter målgang.

Frank Løke blir intervjuet av TV2 like etter målgang. Foto: Richard Nodeland

– Egentlig ikke, for jeg er ganske godt trent. Aquatlonen er jo en sprint og bare en liten teaser. Swimrun i går var hard, særlig siden jeg løp feil og tapte ti minutter, forteller Løke.

Vis fakta ↓
Triatlon-trippelen
Frank Løke løper i mål på 2 timer, 21 minutter og 22 sekunder etter å ha fullført lang løype i triatlon.

Frank Løke løper i mål på 2 timer, 21 minutter og 22 sekunder etter å ha fullført lang løype i triatlon. Foto: Richard Nodeland

– Svømmer for dårlig

Den tidligere håndballprofilen innrømmer glatt at han er bedre til fots enn til vanns.

– Jeg svømmer for dårlig, rett og slett. Det er som en dregg som henger etter meg, men det er det jo mulig å gjøre noe med, sier Løke.

Under lørdagens swimrun fikk han smake på det våte element i flere former.

Neste helg venter Norseman for «Action-Frank».

Neste helg venter Norseman for «Action-Frank». Foto: Richard Nodeland

– Vi var vel innom alle krinker og kroker som finnes i kristiansandsskjærgården. Jeg fikk også kost meg med litt CB-øl; et par for å holde væskebalansen i orden, humrer Løke som bare har godord å si om TriQuart.

– Jeg er med på en del ultraløp hvor man løper seksten timer i skauen, og det er moro nok det, men dette er jo rene folkefesten, skryter han.

Norseman til helga

Etter tre dager med konkurranse er det likevel ikke tid til å hvile for «Action-Frank».

– Hviledager finnes ikke. Neste helg venter Norseman og der har jeg tenkt å overraske. Selv om det er 3,8 kilometer svømming, er forholdene mellom svømming, sykling og løping, med et maraton opp Gaustatoppen som avslutning, perfekt for meg. Der skal jeg ta mange og har siktet meg inn på topp 30, kanskje topp 20 hvis alt klaffer. Det kan rett og slett bli moro.