Disse tre jentene er tatt ut på historisk landslag

Norges Skiforbund har tatt ut Gyda Westvold Hansen (17) og søstrene Mari (20) og Marte Leinan Lund (18) på det nyopprettede kvinnelandslaget i kombinert.

Marte Leinan Lund (f.v.), Gyda Westvold Hansen og Mari Leinan Lund utgjør Norges kvinnelandslag i kombinert.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

De tre utøverne satser mot VM i 2021, der kombinert for kvinner for første gang er med på VM-programmet.

– Vi besluttet å etablere et elitelag for jenter for kommende sesong. Hensikten er å stimulere til økt inspirasjon og innsats blant utøverne. Kombinertkomiteen tror også at signaleffekten ved etablering av et landslag vil virke motiverende for utøvere som ligger i utviklingslaget, sier komitéleder Edgar Fossheim.

Enn så lenge må kombinertkvinnene nøye seg med å gå kontinentalcuprenn. Der har særlig 17-åringen Hansen gjort det skarpt, med blant annet seier i USA og en rekke plasseringer på seierspallen sist sesong.

Hansen er kusinen til Therese Johaug, og hun tilhører i likhet med langrennsstjernen Nansen IL. Men til daglig trener hun i Trondheim, der alle de tre landslagsløperne bor.

Fram mot VM-sesongen 2020/21 vil landslagsutøverne får et oppgradert sportslig tilbud. De trenes av tidligere landslagsløper Thomas Kjelbotn.

– Vi går inn i den mest spennende tiden for jentene de neste årene. Disse tre kommer alle fra Nord-Østerdal, som har sterke kombinerttradisjoner, og de er «pionerer» på et nytt landslag, sier kombinertløpernes sportssjef Ivar Stuan.

Kommende helg sesongåpner kombinertkvinnene med Sommer Grand Prix-konkurranser i tyske Oberwiesenthal.

På forsiden nå