Eirin (22) tilbake i konkurranse – kun 15 måneder etter at hun nesten ble lam

15 måneder etter ulykken som nesten gjorde henne lam var Eirin Sørmo tilbake i sulkyen tirsdag kveld. I Frankrike.

Eirin Sørmo sammen med Rofstad Odin, hesten som var nær ved å ta livet av 22-åringen sommeren 2018.   Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com / NTB scanpix

Saken oppdateres.

14. juli 2018 ble 22 år gamle Eirin Sørmo nær drept av sin hest Rofstad Odin. Kaldblodshingsten reagerte på lukten fra en annen hingst Sørmo akkurat hadde vært i kontakt med, og gikk til angrep på trønderjenta.

Rofstad Odin bet seg fast i nakken på Sørmo og slengte sin oppasser gjentatte ganger i bakken. En snarrådig venninne fikk jaget hesten unna, og reddet mest sannsynlig livet til Sørmo.

Fire brudd i nakken, en punktert lunge og en skadet hovedpulsåre til hjernen ble resultatet, og legene fryktet at hun i verste fall ikke ville kunne gå ved egen hjelp igjen.

Dramatikk før løpet startet

Mot alle odds var 22-åringen tilbake i kuskesetet tirsdag kveld. Arenaen var Vincennes, den legendariske travbanen i Paris. Anledningen var at European Trotting School Assosiation hadde invitert elever fra medlemslandene til å kjøre utdanningsløp.

Dramatikk ble det i minuttene før løpet skulle starte. Sørmos hest i løpet, Break de Bertrange, var uregjerlig og trønderjenta falt ned mellom sulkyen og hestens bakbein.

Våkne funksjonærer oppdaget raskt hva som var i ferd med å skje, og fikk Sørmo vekk fra den dramatiske situasjonen.

Da løpet kom i gang, serverte 22-åringen fra Trøndelag sin hest et perfekt løpsopplegg, men Break de Bertrange var rett og slett ikke god nok til å få med utfallet å gjøre.

Vant løpet gjorde i stedet en annen trønder, 20 år gamle Stian Stoum.

På forsiden nå