Ekran vant Finnmarksløpet for annet år på rad

Trønderen takket hundene etter målgang.

Sigrid Ekran takker en av hundene etter målgang.  Foto: Finnmarksløpet

Saken oppdateres.

Klokken 16.33 fredag ettermiddag ble Sigrid Ekran (35) fra Sparbu verdensmester i langdistanse hundekjøring etter suveren seier i Finnmarksløpet som i år hadde status som VM.

Ludvig fikk takk

Ekran har selv beskrevet løpet som et «verdensmesterskap» i hundehold, skriver NRK på nett. Derfor var det ikke overraskende at hun brukte anledningen etter målgang til å takke sine firbente venner.

— Tusen takk, Ludvig, sa Ekran til lederhunden sin etter målgang i Alta.

Hun kom i mål to og en halv time før nestemann.

Mange hundre tilskuere stod ved målstreken og appluderte vinneren inn til seier.  Foto: Finnmarksløpet

Sparbu-jenta er den første siden 2003 som klarer å vinne det lengste Finnmarksløpet to år på rad. Løpet er 1000 kilometer langt og går under navnet FL-1000.

Hvilte 55 km fra mål

Ifølge Finnmarksløpet.no har Ekran fulgt sin egen kjøreplan gjennomhele løpet. Til og med på siste sjekkpunkt, Jotka 2, kun 55 kilometer fra mål, valgte hun å hvile seg og hundene i over en time uten å la seg affiserer av at konkurrentene nærmet seg bakfra.

— Nå skal jeg gi hundene litt mat og stell, og så har jeg veldig lyst på en kopp kaffe, sa hun rett etter målgang til Finnmarksløpet.no.

Ekran kom i mål med elleve hunder i spannet, flere enn noen FL-vinnere før henne, ifølge arrangøren som tar dette som et tydelig tegn på at Ekran har tatt godt vare på hundene under løpet som startet lørdag 7. mars.

— Et drømmeløp

— Det har vært et drømmeløp, særlig nå på slutten når jeg til og med hadde tid til å hvile på Jotka, til å vanne hundene godt og drikke en kopp kaffe på fjellstua, smiler hun til Finnmarksløpet.no.

Ralph Johannessen tok andreplassen og Kjell Brennodden kom inn som tredjemann en time og ti minutter før May-Conny Johansen som passerte målstreken klokken 21.30. Klokken 21.45 fredag kveld er det bare disse fire som ennå er kommet i mål i årets løp. 47 spann startet.

Følg målgangen til de resterende løperne på finnmarksløpet.no.

Det har fredag kveld ikke lyktes adressa.no å komme i kontakt med den ferske doble verdensmesteren.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå