Emma (15) og Torinn (16) fikk møte forbildet sitt – nå venter Landsskytterstevnet

Lakselvdal Skytterlag stiller med 18 deltagere når Landsskytterstevnet starter i Stjørdal i dag.

Emma Eliassen (t.v.) og Torinn Håkstad (t.h) fikk møte sitt forbilde Jenny Stene. Emma Eliassen (t.v.) og Torinn Håkstad (t.h) fikk møte sitt forbilde Jenny Stene. Foto: Privat

Emma Eliassen og Torinn Håkstad fra Lakselvdal Skytterlag har markert seg som to av landets største talenter i skyting. De to jentene har markert seg også under Norgescup-stevnene som er blitt arrangert denne uka.

Eliassen ble nummer to i juniorklassen i stevnet som ble arrangert i Namdalseid, mens Håkstad ble nummer tre i stevnet i Steinkjer. Det ble arrangert tre Norgescup-stevner på ulike steder torsdag.

Som ikke de gode resultatene var nok fikk også jentene møte et av sine forbilder, nemlig Jenny Stene. Stene er landslagsskytter og satser mot OL og har vært banebrytende i de mannsdominerte skytedisiplinene stang og felthurtigskyting.

Torinn Håkstad var mellomfornøyd med egen innsats på stevnet.

– Skytingen på bane gikk ganske dårlig synes jeg. På feltskytinga fikk jeg resultatet 11,97 og det var jeg fornøyd med, sier Håkstad, som nå kan se frem mot landsskytterstevnet som i år arrangeres i Stjørdal. Der samles over 5000 skyttere fra hele landet.

Håkstad, datter av den velkjente skytteren Roy Håkstad, begynte med skyting da hun var 10 år.

– Jeg driver med det mest fordi det er gøy, men jeg vil jo komme så høyt opp på resultatlista som mulig. Det er morsomt når man lykkes, sier 16-åringen.

Landsskytterstevnet starter i dag og Lakselvdal Skytterlag stillermed 18 skyttere. I dag skal blant annet Børre Pedersen og Roy Håkstad i aksjon, begge to er tidligere Norgesmestere.