Gjert Ingebrigtsen var sjokkert etter EM-gullet. Så kom han med en spenstig spådom.

Trenerpappaen var sjokkert etter gullbragden.

Her er Gjert Ingebrigtsen tidligere i EM.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

BERLIN/OSLO: Fredag kveld ble Jakob Ingebrigtsen tidenes yngste mannlige EM-vinner. 17-åringen løp fra konkurrentene og sikret gullet på 1500 meter.

Etterpå var trener og pappa Gjert Ingebrigtsen sjokkert over løpet.

– Konkurrentene synes det er greit. Det er det som er latterlig! De synes det er greit å bli slått av en 17-åring! roper Gjert Ingebrigtsen til norsk presse minutter etter at gullet er et faktum.

– Det skal ikke skje. Vi vet alle hvor høyt nivået på friidretts-Europa er for tiden, sier Jakob Ingebrigtsen selv til NRK.

Knuste mer rutinerte konkurrenter

Bror Henrik Ingebrigtsen er 27 år. Han ble nummer fire. Bror Filip Ingebrigtsen er 25 år. Han ble nummer 12. Sølvvinner Marcin Lewandowski er 31 år. Bronsevinner Jake Wightman er 24 år.

Jakob Ingebrigtsen jubler over EM-gullet på 1500 meter.  Foto: AP

Med andre ord: Jakob Ingebrigtsen løp mot mye mer rutinerte utøvere - og vant. Ikke bare det - han kontrollerte store deler av løpet. Derfor var altså Gjert Ingebrigtsen svært overrasket.

– Jeg er utrolig imponert over det voksne hodet hans, sier broren Henrik Ingebrigtsen.

– Han ligger fremst i 600 meter i et EM. Han holder hodet kaldt og har hele veien stålkontroll på hvor mye han kan ta i. Det holdt helt til mål. Hadde det vært 20 meter til, hadde han vært helt ferdig. Han løper så smart, at det er helt utrolig at han bare er 17 år, fortsetter Henrik Ingebrigtsen.

Kommer med VM-spådom

Da vi møtte Gjert Ingebrigtsen en snau halvtime etter bragden, slet han med å stotre frem ord. Trenerpappaen var lamslått etter sønnens gullbragd.

– Det er nesten ikke lov. Det er ikke lov. Det er så drøyt, sier Gjert Ingebrigtsen.

Nå har alle de tre Ingebrigtsen-brødrene vunnet 1500 meter i EM. Her slipper de å møte de afrikanske stjernene. Etter Jakob Ingebrigtsens gull kommer imidlertid Gjert Ingebrigtsen med en spådom:

– Han er i stand til å gjøre store ting i fremtiden. Jeg har en fremtidig verdensmester her. Det er jeg helt overbevist om. Han gjør dette med en letthet, sier Gjert Ingebrigtsen.

Han har også stor tro på sønnen før 5000-meterfinalen i EM. Den går allerede lørdag kveld.

På forsiden nå