Håkstad viste god LS-form i norgescupen

Roy Håkstad har festet grepet om andreplass i norgescupen.

I FORM: Roy Håkstad viser god form foran sesongens store mål - Landsskytterstevnet.  Foto: Børre Pedersen

Saken oppdateres.

Etter første dag i Florø, ledet Håkstad med tiden 7,48 på felthurtig-skytingen.

– Jeg tror det kan holde til en topp-ti-plassering. Svaret får vi først søndag kveld når alle har skutt, sier Lakselvdal-skytteren.

I Gaular fikk han tiden 7,79.

– Det vil nok ikke holde til topp-ti-plassering. Uansett fikk jeg festet grepet om andreplassen sammenlagt i felthurtig som jeg hadde etter første runde i mai, sier Håkstad fornøyd.

Fire seiere i LS

Torsdag deltar han for øvrig på militært NM. Men sesongens største mål er – som alltid – Landskytterstevnet (LS) som arrangeres i Førde i perioden 27. juli til 4. august.

Håkstad har fire triumfer fra Landsskytterstevnet. Den forrige seieren kom i 2015. Seieren brakte ham opp på adelskalenderen sammen med Jan Erik Oldbergsveen, som var en legende på 1960- og 1970-tallet.

– Hovedmålsettingen er som alltid å kvalifisere meg til felthurtigfinalen, det vil si å bli blant de 16 beste av de cirka 3.000 som skyter kvalifiseringa, sier Håkstad.

Nytt våpen

Det spesielle i år er at han planlegger å bruke det militære våpnet (HK 416) som tellende våpen i kvalifiseringen.

– Det er noe jeg aldri har gjort før! De som skyter både med sivilt og militært våpen, må velge på forhånd hvilket våpen som skal være tellende for finale. Jeg har fått trent godt med HK 416, så jeg går "all in" med den. Ellers er et delmål å kvalifisere meg til stang-finalen med Saueren (sivilt våpen), sier Håkstad.

Stang-kvaliken er kommende mandag.

For øvrig håper Haakstad at andre skyttere fra Tromsø markerer seg i LS.

– Vårt største håp er Emma Eliassen i klasse eldre rekrutt (14-15 år). Hun skyter på sitt beste godt nok til å kunne kjempe om å bli norgesmester i disiplinene felt, bane og skogsløp, sier Roy Håkstad.

På forsiden nå