Johnni ble tildelt europeisk pris for sin innsats for friidretten

Johnni Håndstad (62) var overrasket og glad over å ha blitt tildelt European Membership Award for sin innsats for friidretten.

HEDER OG ÆRE: Under tingmiddagen lørdag kveld ble Johnni Håndstad tildelt European Membership Award.   Foto: Morten Olsen

Saken oppdateres.

Håndstad er en pionér i friidretten og kom inn i kretsstyret i Troms allerede i 1976.

41 år senere ble han i 2017 på forbundstinget i Bergen i helgen, tildelt European Membership Award for sin innsats for friidretten.

– Det er en pris de gir ut til de personer de mener har gjort en formidabel jobb for friidretten i verden. De har oppfattet at jeg har jobbet lenge i kretsen, men jeg har jobbet nesten like lenge med Barentskamp og Kalottkamp med stevner med Norge, Nord-Russland, Sverige, Island og Finland, så det er vel særlig den innsatsen, utenfor Norge, som er litt av begrunnelsen på hvorfor jeg fikk prisen, sier Johnni Håndstad til iTromsø.

33 år i styret

Håndstad kom inn i Troms friidrettskrets sitt styre allerede i 1976 og har vært med som styremedlem, nestleder eller leder helt fram til i dag, minus åtte år.

For to uker siden ble han valgt til leder for to nye år.

– Jeg har vært kretsleder i nesten 22 år og jeg har veldig lyst til å fortsette. Det er en fantastisk anerkjennelse å få for den jobben man har gjort, og jeg ville nok ha fortsatt uavhengig av den prisen, men den betyr mye, sier Håndstad.

– På barrikadene

Håndstad har jobbet for friidretten hele sitt liv og håper han snart får se innendørs friidrettshall i Tromsø.

– Jeg er med i anleggskomiteen i forbundet og kontrollerer alle nye anlegg i Norge. Det var jeg som startet kampen med å gåp bygd innendørs friidrettshaller i Norge for 12 år siden. Nå er den 10. innendørs friidrettshallen under oppseiling i Grimstad. Paradoksalt nok har vi ikke en slik hall i Nord-Norge, forteller Håndstad.

På forsiden nå