Markus Lie satte nordisk rekord – misset VM-finale

Torsdag morgen satte Markus Lie (23) nordisk rekord da han kvalifiserte seg til semifinale i 100 meter medley i kortbane-VM. Der ble ikke tiden god nok til å gå direkte til finalen.

NESTEN: Markus Lie fikk en knallstart da han satte norsk rekord i kvalifiseringen, men klarte ikke gjenta bragden i semifinalen. Bildet er fra kortebane-EM i København i 2017.   Foto: Gow, Jessica / TT NYHETSBYRÅN

Saken oppdateres.

Lie svømte inn til fjerdeplass og tiden 52,43 i sitt semifinaleheat, en svakere tid enn 52,12 som han satte i kvalifiseringen. Det er nordisk rekord på distansen.

Da det andre semifinaleheatet var over holdt ikke tiden til en finaleplass for bergenssvømmeren, som med 52,43 kun var ett tidel unna finaleplass.

Nå står Bergensvømmeren som første reserve, som betyr at han får sjansen hvis en av finalistene skulle trekke seg.

– Jeg bommer litt på den ene vendingen og da går det mye tid. Jeg følte meg fokusert og klar for å svømme fort. Det var litt enklere i forsøket med lavere skuldre, men jeg er uansett fornøyd med at jeg klarte å perse i morges, så jeg tar med det, sa Lie til svenske SVT etter semifinalen.

Med tiden fra kvalifiseringen var Lie blant favorittene til å nå finalen i 100 meter medley – en øvelse der utøverne svømmer 25 meter butterfly, 25 meter rygg, 25 meter bryst og 25 meter fri.

Bergenseren har ikke fått det til å stemme helt på de tidligere øvelsene i mesterskapet, som holdes i kinesiske Hangzhou. Torsdag fikk han derimot vist hva han er god for på favorittdistansen. Lie skal også svømme 100 meter fri på lørdag.

Det var Lie selv som hadde den tidligere norske rekorden på distansen, som lød 52,65.

På forsiden nå