Nå er Noralf OGP-veteran: Kjører om millionpremien for sjette gang

– Utgangspunktet kunne vært både verre og bedre, sier Noralf P. Brækken foran årets store norske travhøydepunkt.

Noralf P. Brækken tror det er urealistisk med seier fra spor 10, men håper på en plass blant de tre beste.   Foto: Leikny Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

– Det skal alvorlig mye til for å vinne dette løpet, og det er urealistisk å tenke at vi vinner. Men samtidig kan alle vinne, sier Noralf P Brækken før kommende helgs Oslo Grand Prix med 1,5 millioner i førstepremie.

Ved inngangen til helga hadde sjefen på Bjerke, Arnlioth Heltberg , kun en plass ledig til Oslo Grand Prix 2018. Og han ventet på svar fra en internasjonal topphest.

Lite tydet på at Noralf og Evil Enok M.E. lå an til en plass i det ypperste travselskapet i Norge.

Veldig bra med tredjeplass

Men i løpet av helga skjedde det mye. Plutselig var Lionel ute, mens Evil Enok M.E. var inne.

– Realistisk ender vi mellom nummer tre og sju. Tredjeplass er veldig bra. Det er uansett en ære å få være med, sier Brækken.

Søndag ble sporene trukket. Evil Enok M.E. trakk spor ti.

– Det kunne vært både verre og bedre. Jeg ser muligheter. Spor 5,6,7 og 8 er mye dårligere, sier han.

Shan Rags og Juliano Rags

Brækken er i ferd med å bli en skikkelig OGP-veteran. Årets utgave blir den sjette med Brækken i sulkyen. Fire ganger starten han med Shan Rags. I tillegg har han kjørt tidenes raskeste norskfødte hest, Juliano Rags i det samme løpet. Han har fortsatt til gode å vinne.

– Vi ble nummer fire eller fem med Shan. Det er det nærmeste vi har vært så langt. Det forteller alt om at det handler om marginer på dette nivået. Det er små ting som avgjør utfallet av løpet, sier han.

På forsiden nå