Nå er dato for friidretts-NM i Bergen bestemt

NM i friidrett, som skulle vært arrangert på Fana stadion i Bergen i helgen 19.-21. juni, er på grunn av viruskrisen flyttet til 18.-20. september.

Karsten Warholm og Karoline Bjerkeli Grøvdal med kongepokalene etter fjorårets friidretts-NM. Nå har årets utsatte hovedmesterskap fått nye datoer i september.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det var allerede klart at mesterskapet ikke ville bli avviklet etter planen, men fredag fikk årets hovedmesterskap ny dato.

– Vi understreker at et i dag er vanskelig å spå hvordan situasjonen vil være i Norge på det tidspunktet, og at det kan oppstå ting vi som NM-arrangør må ta hensyn til. Vi oppfordrer derfor alle som nå vil bestille reise om at dere bestiller billetter som kan endres, sier Anita Bolstad Raa, som er leder av NM-komiteen i Bergen.

Arrangørklubbene Bjarg, Gneist og Fana har fortsatt som mål å skape folkefest på Fana stadion under NM-dagene.

Den nye datoen er godkjent fredag, og komiteen starter arbeidet med å informere alle samarbeidspartnere og andre interessenter, samt få på plass nye avtaler med NM-hotellene.

Bergen City Marathon i august

Et annet stort idrettsarrangement i byen, Bergen City Marathon, skulle vært arrangert lørdag 25. april.

Fredag ble det klart at løpefesten er utsatt til 29. august. Det melder arrangøren TIF Viking i et nyhetsbrev til alle påmeldte deltakere.

«Når det gjelder andre løp vi har, som Bergen fjellmaraton Bergen City Milen, er det ennå ikke tatt noen avgjørelse om det gjennomføres som planlagt eller utsettes», heter det i meldingen.

På forsiden nå