Norges suverent beste lag er i ferd med å rakne

Vegakameratene har vunnet eliteserien i futsal de fire siste årene. Nå mister trønderne flere sentrale spillere og suksesstreneren.

VIL VIDERE: Trener Kai Bardal (t.h.) har vært frontfiguren for Vegakameratenes futsaleventyr. Nå gir han seg. Her avbildes Bardal sammen med Kim Rune Ovesen i 2013.  Foto: VEGAKAMERATENE.NO

Saken oppdateres.

TRONDHEIM (adressa.no): Vegakameratene, med base i Trondheim, har vært laget alle andre skulle slå etter fire år på rad som seriemestere. Men denne sesongen har startet rufsete for forhåndsfavorittene.

Kjemper om seriegull

Etter å ha mistet landslagsspiller Christian Moen til rivalene Tiller kun dager før seriestart, har Vegakameratene ikke vært like solide i sesonginnledning.

På elleve kamper har klubben som gikk ubeseiret forrige sesong, tapt to kamper og avgitt poeng i over halvparten av kampene, men er likevel i tetkampen i en meget jevn eliteserie. Vegakameratene ligger for øyeblikket på fjerdeplass, to poeng bak serieleder Sandefjord.

Men ambisjonene om å forsvare tittelen for fjerde gang har fått et skudd for baugen etter at landslagsspillerne Morten Ravlo og trener Kai Bardal har valgt å slutte i klubben.

Fredag kveld bekreftet klubben at også kaptein Petter Høvik og landslagsspiller Cato Valøy slutter i klubben.

Det var futsalmagasinet som først omtalte saken.

Bærebjelker borte, flere på vei ut

De to sistnevnte har meldt overgang til osloklubben KFUM, mens Ravlo fortsetter futsalkarrieren hos rivalene fra Tiller. Bardal, som har vært Vega-trener under alle årene i eliteserien, slutter i jobben.

— Jeg hadde gitt beskjed om at jeg kom til å gi meg etter denne sesongen, men avgangen har blitt framskyndet, sier Bardal til adressa.no.

Denne uken ble han enig med klubben om å gi seg med umiddelbar virkning.

— Dette er noe som ble snakket om ganske nylig. Jeg har vært klar på at Vega-eventyret er noe som har en slutt. Vi har ikke hatt nok folk i Trondheim som er i treningsgruppen, og har slitt med kvaliteten.

— Jeg ønsket at vi kunne fullføre sesongen med stil, og vi er fortsatt med i gullkampen. Men forutsetningene våre for å trene og drive lagidrett har vært dårlige over tid og det er ingen tegn til bedring. Da jeg varslet at jeg gir meg etter sesongen fant styret ut etter en litt betenkningstid at de ønsket å se framover med en gang, sier Bardal, som er klar på at flere enn bare ham og Ravlo kommer til å forlate klubben.

- Spennende å se om de stiller neste år

— Vi har snakket om det de siste dagene før avgjørelsene ble tatt. Det er mange spillere som legger mye i det, men det er vanskelig å forsvare forutsetningene som tilbys. Dermed gir både jeg og flere av nøkkelspillerne oss nå. Noen fullfører sesongen. Det blir spennende å se om klubben stiller i eliteserien neste år, sier Bardal.

Morten Ravlo bekrefter ovenfor klubbens hjemmesider at manglende motivasjon grunnet dårlig treningshverdag var utslagsgivende for overgangen.

— Jeg slet med motivasjonen i Vegakameratene, og har troen på fremtiden i Tiller futsal både på kort og lang sikt. Derfor valgte jeg å bytte klubb, sier Ravlo til adressa.no

Adressa.no har vært i kontakt med styreleder Alf Einar Grimsø via SMS fredag ettermiddag, men han er opptatt i en veteranturneing. Han henviste til styremedlem Tor Christian Klaussen, som vi ikke har lykkes med å få tak i.

Fredag kveld ble det offentliggjort at Klaussen overtar ansvaret som trener for laget.

På forsiden nå