Nytt klubbhus for Skjalg: – Endelig kan vi vise frem pokalene våre

Skjalg har stått uten klubbhus i 13 år – nå samles de under eget tak.

Løperne Mike Lubsen (t.v.) og Mathias Hove Johansen (t.h.) fikk æren av å holde snoren, mens ordfører Christine Sagen Helgø (midten) sto for klippingen.  Foto: Fredrik Refvem

Saken oppdateres.

– Historien har vist at i de periodene vi har hatt klubbhus, har det kommet et sportslig oppsving. Jeg tror det forsterker den fremgangen vi har hatt de siste par årene, sier klubbhusansvarlig Bjarte Sleire.

Idrettslaget er endelig tilbake hvor de hører hjemme – nemlig på Stavanger stadion. I omreguleringen, som ble gjort på starten av 2000-tallet, ble det vedtatt at det skulle bygges rundt 400 lavblokker i området. Klubben måtte rive sitt klubbhus, og har i etterkant ikke hatt en samlingsplass siden 2005.

– Nå har vi en plass hvor vi alle kan samles og bli bedre kjent, sier Mathias Hove Johansen, som er senior norgesmester på 200 meter.

– Vi får endelig en plass hvor vi kan stille frem alle pokalene våre, skyter 400-meter spesialisten Mike Lubsen inn.

IL Skjalg

Stiftet i 1935.

Ca. 350 medlemmer.

Lang og rik tradisjon som et av landets mest markante friidrettsklubber.

Idrettslaget har arrangert mange store arrangement, hvor VM i terrengløp på golfbanen ved Stokkavatnet mot slutten av 80-tallet er høydepunktet. Også arrangert mange norske mesterskap på bane og i terrenget.

– Skulle løpt gjennom snoren

Ordfører Christine Sagen Helgø var også på plass. Sagen Helgø, sammen med Lubsen og Hove Johansen, sto for selve klippingen av snoren – til stor jubel fra de rundt 50 fremmøtte.

– Vi skulle jo egentlig bare løpt gjennom snoren i stedet for å klippe den, sa Lubsen i etterkant.

Klubbhuset er plassert på toppen av tribunen på Stavanger stadion, og er et splitter nytt tilbygg.

Prislappen på herligheten kom på rundt 3 millioner kroner. Klubben bidro selv med 2.2 millioner. Stavanger kommune har stilt til disposisjon en låneavtale på 1.1 millioner kroner i påvente av utbetaling av tippemidler.

Bjarte Sleire (t.v.) har vært en av mange pådrivere for at Skjalg endelig har fått sitt fjerde klubbus. Her sammen med ordfører Christine Sagen Helgø.  Foto: Fredrik Refvem

Ordføreren roste klubben

Klubben som har rundt 350 medlemmer, har lenge vært en av Norges ledende klubber på sprint- og mellomdistanse. Nå satses det derimot mere på bredden og de yngre, i tillegg til at elitesatsningen består slik den er nå. Hele 70 prosent av klubbens medlemmer er under 15 år.

– Jeg har lyst til å rose IL Skjalg for den klubben dere er, og at dere er en friidrettsklubb for alle. Dere dekker alle bydeler og løfter frem både store og små, sier Sagen Helgø.

Les også: Team Ingebrigtsen: En helt usedvanlig familie

Mot slutten av åpningen fikk klubbhusansvarlig Bjarte Sleire blomster sammen med Gunnar Eitejord og representantene fra Backe som bygde klubbhuset. Dette som en takk fra klubbens leder Elisabet Thuestad.

– Her håper og tror jeg at vi blir lenge, svarte Sleire etter han fikk blomstene.

Skjalg har søkt om å få arrangere utendørs NM stafetter i 2019. Avgjørelsen om klubben får arrangementet avgjøres i mars.

På forsiden nå