Per Jørgensen sier opp i protest

Utviklingssjef Per Jørgensen sier opp i protest fordi styret i Midt-Norge Travforbund ikke trekker seg og fullfører voldgiftssaken.

Sier opp. Per Jørgensen tar konsekvensen av at styret i Midt-Norge travsport blir sittende og kjører Leangen-salget til voldgiftsretten.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

— Jeg tar konsekvensen av at styret ikke går, og sier opp min stilling. Det må bli dem eller meg, og jeg har underrettet ledelsen på Leangen om dette, sier Jørgensen.

- Leangen er Leangen

Det er bare en mulighet for at han trekker oppsigelsen. Det er at alle i styret trekker seg, at de stopper voldgiftssaken og at Leangen travbane blir liggende der den er nå.

— Jeg mener at alt annet vil være en katastrofe for travsporten i Midt Norge, sier Jørgensen.

Den profilerte utviklingssjefen i Leangen Travbane AS er også kritisk til at det er brukt millionbeløp på en krangel mellom travinteressene i Trøndelag.

— Du angriper begge Leangen-selskapene, men det er hovedsakelig eiendomsselskapet som blir belastet kostnadene i denne striden, Jørgensen?

— For meg er Leangen travbane Leangen travbane! Dette er «travets» penger og skulle vært brukt til helt andre ting. Det bekreftes jo også av at de to selskapene har samme daglig leder, og de har opererte med en og samme konto inntil i fjor sommer.

Frykter for sponsorene

Jørgensen sier sponsorinteressen har vært god, noe flere store avtaler i år er eksempler på. Med alt bråket og usikkerheten knyttet til Leangen, og med en voldgiftssak som startet til uka, frykter han at sponsorene også blir usikre.

— Jeg er svært bekymret for hvordan de sponsorene som har tegnet sponsoravtaler vil forholde seg til et salg av Leangen. Har noen spurt våre samarbeidspartnere om hva de mener om å selge Leangen?

Jørgensen mener videre at kampen rundt salget av Leangen ikke bare har kostet mye penger, men også mange vennskap og tappet krefter hos svært mange i travfamilien.

— Nå er det splittelse, baksnakking og en ufin tone rundt om, som må stoppes. Derfor mener jeg at nye mennesker må inn i styret. Noen må også stilles ansvarlig for den ufattelige pengebruken, sier Jørgensen. Han mener det blir vemodig å ta farvel med gode kolleger på Leangen.

Viktig brikke

Daglig leder Robert Jakobsen i Leangen Travbane AS sier det uten tvil er et tap og at det er trist å miste Jørgensen.

— I tillegg til det Per har fått til i kroner, har han også bidratt sterkt til økt oppmerksomhet rundt Leangen og midtnorsk travsport. Han har dessuten satt i gang veldig mange aktiviteter og hevet kvaliteten på stevnene våre. Dette må vi ta det med oss videre selv om Per slutter, sier Jakobsen.

Hør Brutterns «Rasmus-slakt»: - Burde fått et kurs i fotball:

På forsiden nå