SVT beklager pinlig tabbe: Kommenterte reprise i stedet for VM-finale

Norsk landslagsspiller skjøt inn: – Jeg så denne kampen for en uke siden.

SVT gjorde en stor tabbe da Agnes Wilhelmsson og det svenske laget spilte U18-VM-finale lørdag. Her er Wilhelmsson i aksjon for sin klubb AIK i 2016.  Foto: BILDBYRÅN

Saken oppdateres.

SVERIGE-USA 3–9

Lørdag kunne den svenske rikskringkasteren SVT friste med ishockey: U18-VM-finalen for kvinner mellom USA og Sverige

Men da kanalen startet sendingen fra Russland, gikk nesten alt galt. I stedet for finalen, ble i stedet TV-bilder fra gruppespillskampen mellom Sverige og USA sendt ut. Kampen hadde vart i en periode - altså i 20 minutter - før SVT oppdaget feilen.

Den norske landslagsspilleren Ingrid Morset var blant dem som var først ute med å påpeke at SVT sendte feil kamp.

– Det virker som dere viser gruppespillskampen i U18-VM på SVT, ikke finalen? Jeg så denne kampen for en uke siden, skrev Morset på Twitter.

– Tekniske problemer

Det er uvisst om det var Morsets Twitter-melding som førte til at feilen ble oppdaget. Kommentatorene Dusan Umicevic og Roger Õhman hadde uansett sittet en hel periode og kommentert – intetanende om at det ikke var finalen de observerte.

SVT beklager feilen på sine hjemmesider.

– Det var dessverre tekniske problemer. Vi beklager virkelig dette. Det er tekniske problemer som gjorde at vi fikk feil stream fra Russland, sier sjefen for SVT Sport Åsa Edlund Jönsson til Expressen.

Også kommentator Dusan Umicevic beklaget feilen på direkten.

– Vi får helt enkelt be om unnskyldning. Men nå er vi faktisk i finalen. Den historiske, sa han.

Kampen var en historisk begivenhet, i og med at Sverige er første europeiske nasjon til å kvalifisere seg for en U18-VM-finale. I selve finalen gikk det ikke så bra, siden USA vant med kalassifrene 9–3.

På forsiden nå