Trakk seg fra Leangen etter millionkrangel – her er etterfølgeren

Et halvt år etter at den profilerte utviklingssjefen på Leangen Per Jørgensen trakk seg i protest, er etterfølgeren klar.

FERSKING: 33 år gamle Ole-Morten Buhaug har ikke hatt noen fremtredende roller i trøndersk idrett tidligere.  Foto: Marius Schjei Dahl

Saken oppdateres.

Det gikk alt annet enn stille for seg i dørene da Jørgensen i oktober sa opp sin stilling i protest, i kjølvannet av konflikten med styret i Midt-Norge Travforbund. I tillegg til at Travforbundet ikke trakk voldgiftssaken, var Jørgensen sterkt kritisk til prislappen på krangelen i det trønderske travmiljøet, som kom opp i millionklassen.

– Nå er det splittelse, baksnakking og en ufin tone rundtom som må stoppes. Derfor mener jeg at nye mennesker må inn i styret. Noen må også stilles ansvarlig for den ufattelige pengebruken, uttalte Jørgensen i fjor høst.

Inn etter den profilerte idrettspersonligheten kommer en mindre profilert mann i idrettsmiljøet. Ole-Morten Buhaug (33) fra Trondheim kommer inn med arbeidstittelen markedssjef, men skal stort sett ha de samme arbeidsinstruksene som sin forgjenger.

– Det er allerede en velfungerende organisasjon, men jeg håper å få brukt kreativiteten min litt og ikke minst nettverket til å skaffe enda mer oppmerksomhet og få de unge til å skjønne at dette er en artig og sosial ting, sier Buhaug til Adresseavisen.

– Bruker ikke tid og fokus på det

Vi møtte den relativt unge markedssjefen på sin nye arbeidsplass onsdag ettermiddag. Oppløpssidene har Buhaug gjort seg kjent med de siste årene, gjennom å ha fast plass med kompisgjengen på mandagene. Han tror hans blanke ark kan være en fordel i stillingen.

Fortiden til sin forgjenger ønsker han i hvert fall ikke å kommentere.

– Jeg har ikke tatt noe stilling til det, for alle avgjørelser er tatt av noen som garantert har mye mer peiling enn meg. Da velger jeg bare å stole på det og stille meg bak det, sier Buhaug.

– Jeg velger ikke å bruke min tid og fokus på akkurat det. Det skal jeg bruke på å gjøre Leangen best mulig, fortsetter han.

Ingen travbakgrunn kan være fordel

Daglig leder Robert Jakobsen i Leangen Travbane AS er fornøyd med ansettelsen og håper han vil bidra til å få flere unge mennesker til travbanen.

– Ole Morten håper vi skal levere så lenge vi er på Leangen og forhåpentligvis er det også attraktivt å jobbe med den fremtidige lokasjonen når vi engang flytter. Vi tenker langsiktig, sier Jakobsen.

Det er fokus på å få ungdommen til travbanen som er Buhaugs hjertesak.

– Jeg kommer uten noe hestebakgrunn, og det er kanskje godt for dem at jeg ikke har vokst opp med trav, sier Buhaug.

– Høy sportsinteresse i Trondheim

– Jeg vil ha fokus rundt det sosiale ved det å være på Leangen, enten det er en kompisgjeng som vil tippe og ta seg en øl, eller en barnefamilie som vil spise en bedre middag. Målet er å legge til rette for at alle har det bra på Leangen, utdyper han.

– Hvorfor skal de unge komme tilbake til Leangen?

– Opplevelsen av det sosiale vil jeg sette fokus på. Man møter mye kjentfolk og det er mange glade og positive folk som koser seg og ser trav.  Det er alltid gøy med sport, enten det er fotball, ishockey eller trav. Hvis man er sportsinteressert er det like gøy å se et årlig hopprenn i Granåsen som å gå på Rosenborg-kamp. Trondheim er også en by med høy sportsinteresse, det ser man på arrangementene, sier Buhaug.

Første mulighet for ungdommen å oppleve Leangen er lørdagens V75-løp i Trondheim.

På forsiden nå