Trøndereide Looking Superb med sensasjonell tid i fransk storløp

Kolbjørn Selmers hest har nå tjent 4,1 mill. kroner i Frankrike.

Kolbjørn Selmer eier Looking Superb, som lørdag gjorde en enorm prestasjon i Paris.

Kolbjørn Selmer eier Looking Superb, som lørdag gjorde en enorm prestasjon i Paris. Foto: Espen Bakken og Espen Hartvig / NTB scanpix

Den norske travhesten Looking Superb fortsetter sitt eventyr. Lørdag vant han et storløp i Paris og tjente 800.000 nye kroner. Tiden 1.10,6 var sensasjonell.

Det klarte hesten på distansen 2150 meter med autostart. Det er en tid svært få hester kan kopiere over et såpass langt løp.

Sammen med den franske travkongen Jean-Michel Bazire lekte trønderhesten med feltet og spurtet inn til triumf i Prix d'Atlantique uten å slite seg ut.

LES OGSÅ:

  Looking Superb har nå tjent 4,1 millioner kroner siden han ble flyttet til Bazires treningsliste og reiste til Frankrike i november. Han kan velge og vrake i deltakelse i storløp framover.

  Looking Superb var en god hest også i Norge. Der tjente han cirka 800.000 kroner på 46 starter i regi av Jomar Blekkan. Oppsvinget i Frankrike er likevel nesten uten sidestykke i Trav-Europa. Det kan ligne noe på løftet den norske kollegaen Lionel fikk da han flyttet til Frankrike og slo seg inn i verdenseliten.

  Norges nye store travstjerne Looking Superb vant et storløp i Paris lørdag. Kusk var treneren Jean Michel Bazire (grønn hjelm).

  Norges nye store travstjerne Looking Superb vant et storløp i Paris lørdag. Kusk var treneren Jean Michel Bazire (grønn hjelm). Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

  I gjennomsnitt i sine ti løp på fransk jord har Looking Superb tjent 410.000 kroner. Lykkelige eier er trønderne Kolbjørn og Ann Kristin Selmer.

  En start i Oslo Grand Prix i juni kan være en aktuell oppgave for den seks år gamle hingsten, men før den tid blir han etter alle solemerker å se i det svært prestisjetunge Elitloppet på Solvalla neste måned.

  Kolbjørn Selmer bekrefter overfor VG at Looking Superb er invitert til gigantløpet.

  «Uvirkelig når barndomsdrømmer går i oppfyllelse», skriver Selmer i en tekstmelding til avisen.

  (©NTB)