Trondheim Maraton vil vokse seg dobbelt så stor

Til helga snuser Trondheim Maraton på deltagerrekorden. Målet er både å utvikle konseptet videre, og øke antall deltagere de kommende årene.

Trondheim maraton kan sette deltagerrekord med over 4000 påmeldte, men arrangøren vil ikke stoppe der.  Foto: Adresseavisen

Saken oppdateres.

— Jeg tror vi klarer 4000, og vel så det. Løping er i tiden, og folk vil ha et treningsmål, sier prosjektleder Morten Eliassen i bedriftsidretten.

Det betyr at deltagerrekorden på 4000 fra 2014 kan ryke nårTrondheim Maraton lørdag arrangeres for 48. gang – og er med det Norges eldste maraton.

- Må tørre å tenke stort

Med fint vær kan deltagerrekorden ryke, men ambisjonene stopper ikke der.

- Vi må tørre å tenke nytt, stort og «hårete», sier prosjektleder Morten Eliassen i bedriftsidretten.  Foto: Petter Rasmus

— Jeg tror at utviklingspotensialet for Trondheim Maraton er stort. Vi skal ikke slå oss til ro med rundt 4000 deltagere. Så gjennomarbeidet som systemet er nå, kan vi ta imot nesten så dobbelt mange deltagere. Vi må tørre å tenke nytt, stort og «hårete». Vi må utvikle oss og vokse videre. Om noen år vil jeg gjerne ha åtte tusen deltagere og et helt fantastisk arrangement, sier Eliassen.Sammen med Nidelv har bedriftsidretten over 100 funksjonærer i løypa og 20 funksjonærer i forbindelse med barneløpet. Totalt jobber om lag 150 personer med arrangementet – i all hovedsak på dugnad.

Fjær i hatten

Som i fjor skal det kåres en norgesmester i Trondheim denne helga. I fjor var det på maraton. I år er det på den halve distansen.

— Vi var så heldige at vi fikk NM i år også. Det er mange maratonarrangører som ønsker å ha NM, så det er ingen selvfølge at vi får arrangere to år på rad. Det er en fjær i hatten til oss. Det viser at vi har gjort noe riktig, at vi har et profesjonelt og skikkelig arrangement. Selv om det ikke er veldig mange deltagere i norgesmesterskapet, setter det en spiss på hele arrangementet, sier han.

Økning i bredden

Arrangørene er klare på at den største økningen i antall deltagere ikke vil komme i maraton— og halvmaratonklassene. Derfor er de i år klare med en ny 4-kilometer – uten tidtaking.

— Trondheim Maraton handler om mye mer enn bare løping. Nå har det blitt et arrangement for alle, for hele familien. Tanken bak den korteste distansen er at vi ønsker at folk skal komme seg ut og røre seg. Kanskje kan det være starten på et mer aktivt liv. Vi ønsker å hjelpe folk til å komme i gang med trening, sier han.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå