Tysk OL-vinner i roing døde under skitur

Maximilian Reinelt, tysk OL-vinner i roing, døde under en skitur i Sveits søndag. Han ble bare 30 år gammel.

Tysklands åtter jubler for OL-gull i 2012. Maximilian Reinelt (nummer fem fra venstre) døde i helgen plutselig under en skitur i Sveits, bare 30 år gammel.   Foto: Armando Franca, AP / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Reinelt var i mange år fast innslag i Tysklands åtter som vant OL-gull i London i 2012 og sølv i Rio de Janeiro i 2016. Han hadde også to VM-gull og flere EM-titler.

– Hans overraskende og altfor tidlige død gjør meg uendelig trist. Hans vennlige natur gjorde inntrykk på alle som kjente ham. Han vil bli savnet. På vegne av roforbundet ønsker jeg forloveden og familien hans styrke og mot i denne tøffe tiden, sier president Siegfried Kaidel i Tysklands roforbund.

Tufte: – Vi har mistet en bror

Etter å ha avsluttet rokarrieren fullførte Reinelt medisinstudiene, og han ble nylig ansatt som lege for Tysklands U23-landslag i roing.

Han kollapset under en skitur nær St. Moritz søndag og livet sto ikke til å redde. Dødsårsaken er ennå ikke klarlagt.

– Veldig triste nyheter i rofamilien vår. Vi har mistet en bror. Hvil i fred, Maximilian Reinelt, skriver den norske rostjernen Olaf Tufte på Instagram.

Hylles av IOC-presidenten

IOC-president Thomas Bach, som selv var olympisk utøver i fekting, kaller Reinelt «en av de store utøverne innen tysk rosport».

– Han var en svært sympatisk person som greide å kombinerte eliteidrett med medisinstudier.

Det tyske rolandslaget skriver i en pressemelding at de knapt kan tro at Reinelt er borte.

– For oss var Maximilian mer enn en idrettsutøver og en olympisk mester. Han var først og fremst en venn, en vi kunne stole på i livene våres. For øyeblikket sliter vi med å finne de passende ordene for å minnes Maximilians liv, fordi vi klarer ikke å se for oss at han ikke skal være en del av fellesskapet vårt mer, skriver dem.

På forsiden nå