OBS! Denne saken er en aprilspøk:

Steffen gjør sjokk-comeback

Aprilspøken til adressa.no i år var meldingen om at Steffen Iversen har skrevet korttidskontrakt med Rosenborg.

– Jeg er bedre trent nå enn da jeg var i RBK sist, sier Steffen Iversen. 

Saken oppdateres.

Dette er saken som ble lagt ut som aprilspøk:

Nå skal Steffen Iversen kombinere RBK-comebacket med å være fotballekspert i CMore.

Allerede i dag er 37-åringen å se på trening – og kan være aktuell til AaFK-kampen.

– Jeg er bedre trent nå enn da jeg var i RBK sist. Får jeg spilletid, lover jeg scoringer, smiler Iversen til Adresseavisen.

– Jeg kan ikke love at han er med allerede til helga. Men får Steffen noen uker med trening, regner vi ham som aktuell for kamptroppen. Både som spiss og midtstopper, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Vinduet stengte i natt

Skadetrøbbel i forsvarsrekka. Mix og Cristian Gamboa ute i en og en halv måned i forbindelse med VM. Brede Moe har dratt til Bodø/Glimt, mens Fredrik Midtsjø er lånt ut til Sandnes Ulf. Og: Tre RBK- spisser som til sammen kun har scoret åtte mål gjennom vinterens treningskamper.

I natt stengte overgangsvinduet, og for å forsikre seg om at stallen er bred nok fram til vinduet åpner igjen 1. juli, har det blitt jobbet hektisk i kulissene de siste dagene. Sent i går kveld ble det imidlertid klart: For fjerde gang er Steffen Iversen klar for Rosenborg.

– Han har skrevet kontrakt ut sesongen. Vi ønsket aller helst en kontrakt til overgangsvinduet åpner igjen i juli, men det er ikke lov i Norge. Derfor blir han nå i åtte måneder, sier Hoftun.

– Jeg spilte for Herd i 3. divisjon så sent som i fjor høst, og har holdt formen ved like i vinter. Jeg har trent mer nå enn jeg fikk gjort den siste høsten jeg var i RBK, på grunn av alle skadene. Og har særlig løpt mye på tredemølle. Det er bare å la meg spille, smiler Iversen.

– Når situasjonen er som den er fant vi ut at vi trengte én rutinert spiller til. Både med antallet spillere i troppen, og når det gjelder rutine, sier Hoftun.

– Eksklusive innslag

Iversen skal kombinere RBK-comebacket med jobben som ekspertkommentator i CMore fram til sommeren. RBK betaler «CMore-lønn» til Iversen, utover det er han gratis - mot at Iversen får rapportere direkte fra RBK-garderoben de kampene han ikke skulle være på banen.

– Det blir eksklusive innslag fra garderoben. Og denne gang har Steffen lovet å stille opp på alt av intervjuer som spiller, også, smiler redaksjonssjef i Cmore sport, Kristian Oma.

Det var kollega Amund Skiri som overtalte Iversen til å spille for Herd i fjor, og RBK har blant annet brukt Skiri som referanse på formen til Iversen også denne gang. Nå er planen at 37-åringen slutter seg til RBK-troppen i dag, og blir å finne når Rosenborg gjennomfører formiddagens økt.

Steffen selv gleder seg til å komme i gang:

– Denne vinteren har jeg vært rundt og sett eliteserieklubbene trene, som research til jobben som ekspert i CMore, og er ikke veldig imponert over nivået. Når Frode Johnsen herjer som 40-åring, må vel jeg kunne bidra, også, sier han.

PS! På sine 296 kamper har Steffen Iversen 129 mål for RBK. Nå kan det altså bli flere.

Gratis Steffen-trøye til de ti første

Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, tror Steffen-comebacket kan trekke ekstra publikum. Og lokker med en godbit i forbindelse med comebacket.

– Steffen får trøye nummer 38, ettersom han fyller 38 i 2014. Dettte er veldig artig, og for å få litt oppmerksomhet rundt dette vil de første ti som spør om «Steffen-trøye» i RBK shop tirsdag, få denne gratis.

– Med tall og navn på ryggen, sier hun.

Iversen har hatt både trøye nummer 16, 11 og 14 i sine tidligere RBK-perioder. I fjor var det Nicki Bille-trøyene som solgte best, og til nå er det Gamst som er «salgsdriver» inne i shopen. Nå får Gamsten sterk konkurranse:

– Hehe.. Det får vi vente og se. Men jeg både håper og tror at markedsavdelingen vil merke at Steffen er tilbake, sier Moe Dyrhaug.

Er det klokt av RBK å hente inn Steffen Iversen?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå