- Tutta har lagt Solheim-episoden bak seg

Suzann Pettersen har vært i blåsten siden Solheim Cup. Har alt bråket påvirket henne negativt? Denne uken spiller hun igjen. Men ikke i USA.

MÅTTE TÅLE KRITKK: Golf-profil Suzann "Tutta" Pettersen har vært i hardt vær i det siste. Her fra pressekonferanse på Hotel Bristol i Oslo i sommer.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Saken oppdateres.

— Det blir spennende å se Tutta i Malaysia, men jeg er sikker på at hun har lagt alt bak seg og ser fremover. Hun har fått snakket ut med alle de impliserte og enda mange andre, sier manager Geir-Olav Killingstad.

LES MER:

En putt på 40-60 centimeter ble et diskusjonstema golfverdenen knapt har opplevd før, og midt oppi det sto Tutta fra Holmendammen i Oslo.

— Opplevelsen ble en nedtur for henne, og hun har vært i kjeller’n. Hun har sikkert også lært noe av det og dvelt litt ved det. Det gjelder bare å ikke dvele for mye, sier Killingstad.

BAKGRUNN:

I FOKUS: Suzann Pettersen havet i fokus under Solheim Cup etter episoden på det 17. hullet. Det kan ha hjulpet USA, skriver Arne Hole.  Foto: AP Photo

Fikk telefon fra MickelsonStridstemaet i Tyskland ble en putt som mange mente at Tutta burde ha gitt bort til amerikanske Alison Lee. (Det er vanlig i matchplay – spill mann-mot-mann – men forkommer aldri i slagspill, som i LPGA Malaysia denne uken.) Men før Tutta hadde rukket å si vær så god til Lee, hadde hun tatt det for gitt at hun ville få den – og plukket opp ballen. Dermed tapt hull for USA – etter reglene. Men ikke etter den «folkerettslige» oppfatningen på St. Leon-Rot i Tyskland.

Verdensstjernen Phil Mickelson var blant dem som involverte seg, og amerikaneren ringte til Tutta, som han kjenner fra før. Tutta betegnet samtalen med Mickelson som meget nyttig.

— Jeg vet ikke hvordan jeg kan takke ham nok for ordene og timene i telefonen. Han stilte meg noen kritiske spørsmål, og jeg måtte besvare dem.

Intervjuet på Golf Channel

I et 17 minutter langt intervju på Golf Channel – kanalen for dem som synes at golf 24 timer i døgnet er akkurat passe – ble Tutta intervjuet om hendelsen. Slik lyder utdraget i oversettelsen til norskgolf.no:

– Jeg skulle ønske tankene var klarere i situasjonen, og at jeg visste hva som er best for golfsporten. Solheim Cup er den største scenen for kvinnegolf. Man ønsker ikke at en sliksituasjon skal overskygge den fantastiske golfen og seieren amerikaneren hadde. Det er det som kanskje gjør mest vondt:Åvite at jeg sannsynligvis kunne ha håndtert situasjonen mye bedre.

– Jeg er streng med meg selv. På golfbanen smiler jeg ikke mye, jeg kjemper til siste slutt, men på slutten av dagen når man legger seg må man kunne si med hjertet at man gjorde noe bra. Det var tøft den søndag kvelden. Å reflektere, prate med andre spillere om hvordan jeg hadde sjansen til å være den store personen i den situasjonen. Jeg hater å si det, men å vinne for enhver pris…jeg har aldri vunnet et poeng som har føltes så dårlig. Jeg følte jeg svertet storheten til Solheim (Cup), som er den beste konkurransen for damegolf. Det var en bisarr situasjon.

Spiller fire av fem i Asia

LPGA-touren fortsetter med fem turneringer i Asia frem til 8. november, og Tutta skal spille alle unntatt den siste, i Japan.

— Det blir et tett program, men når jeg først er her borte kan jeg like gjerne kjøre på, sier en offensiv Tutta, i en pressemelding fra golfforbundet. Tre uker med trening og utenomsportslige oppgaver har skjerpet konkurranselysten til Norges mest meriterte golfer.

— Jeg er alltid sugen på konkurranse og føler at jeg har mye inne. Jeg trives godt i Asia, så det gjelder bare å utnytte mulighetene som kommer, sier Tutta i pressemeldingen.

Etter Asia-besøket venter en turnering i Mexico før sesongen avsluttes «hjemme» i Florida.

— Det blir mer sportslig og mindre andre ting frem til OL i Rio, sier manager Geir-Olav Killingstad.

Det siste er nok både Suzann Pettersen og andre glad for.

Arrangøren i Malaysia ikke vært så «morsom» at de har satt opp Tutta og Alison Lee i samme flight.

På forsiden nå