Camilla Herrem strålte – likevel røk Sola ut av NM

Danseoppvisningen til Herrem hjalp ikke, og Sola gikk på et surt sjumålstap på hjemmebane.

STRÅLTE: Camilla Herrem ble kåret til banens beste for Sola og scoret på seks av sju sjanser. Dette holdte ikke i det Sola gikk på et sjumålstap.   Foto: Fredrik Refvem

Saken oppdateres.

SOLA – STORHAMAR 27–34

Åsenhallen (Aftenbladet):

– Jeg liker veldig godt å spille slike kamper. Det er gøy og du får en spesiell tenning på det. Det er kjekt og jeg elsker å spille håndball for tiden, sier Herrem til Aftenbladet rett etter kampen.

Publikum mottok også dansen til Sola-jenta med applaus, og velvillig bydde Herrem også på seg selv og ga en liten tommel opp til de rundt 1050 fremmøtte i Åsenhallen. Kanskje var det dansen som også bidro til at Herrem ble kåret til banens beste for hjemmelaget.

Forsvarssvikt

Formen til Sola har gått opp og ned siden sesongstart, og den litt dårlige trenden fortsatte mot Eliteseriens leder. Nå er de også ute av NM, og Herrem mener at forsvaret må ha sin del av skylden i dagens tap.

– Vi begynner og tulle i forsvaret og setter ikke sjansene våre fremover. De får for mye plass i angrep og Riegelhuth får stå veldig alene og gå opp uhindret, sier Herrem.

Det 18-årige talentet Line Ellertsen stiger til værs, men blir hindret av et sterkt forsvarsspill av jentene fra Mjøsa.   Foto: Fredrik Refvem

Før kampen uttalte assistenttreneren Tor Åge Baardsen at Sola var klar over Storhamar sitt høye tempo, og at de skulle holde et ekstra øye med evigunge Heidi Løke inne på streken. I første omgang gikk dette bra, men utover i andre fikk den sterke strekspilleren mer rom.

– Vi er med ganske lenge, men dessverre får vi ikke fatt i tingene bakover og vi slipper inn for mange mål. Vi klarer rett og slett ikke å stoppe de mange målene som de setter inn på oss, sier Joa.

Hang med i starten – sviktet utover

De første minuttene var det overkjøring fra Storhamar sin side og bortelaget var oppi en tremålsledelse, men fem minutter ut i kampen fikk sola-jentene tempoet opp.

Med to kjappe mål fra Camilla Herrem sørget blant annet ho at det begynte å løsne, og etter ti minutter ledet hjemmelaget med et mål mot gjestene fra Hamar. Videre frem mot pause fikk Storhamar i gang det velsmurte maskineriet igjen, til pause ledet bortelaget med fem mål og stillingen var 13–18.


Halvspilt ut i andre omgang tok Storhamar over styringen, og de var oppe i en åttemålsledelse. Etter dette fulgte lagene hverandre, men når sluttsignalet gikk måtte sola-jentene innse at de var ute av årets NM.

KAMPFAKTA:

Sola–Storhamar 26–34 (Pause: 13–18)

Åsenhallen, ca. 1050.

Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell

Utvisninger: Sola 1 X 2 min. Storhamar: 4 X 2 min.

Toppscorer: Tonje Nøstvold (Sola) og Betina Riegelhuth (Storhamar), 9 mål.

Solas lag: Kimberley Ewanovich, Frida Strand Finstad–Oda Aasheim (4), Elisa Christensen, Vilde Nord, Hadja Cisse, Line Ellertsen (4), Marianne Klepp Andersen, Abbey Perry, Kristiane Knutsen, Alicja Lucyna Zacharska (4), Tonje Nøstvold (9), Hege Holgersen Danielsen, Camilla Herrem (6).

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå