– Jeg ønsker at folk skal prate mer om Vipers enn om Start i lunchen

Som et ledd i kampen om sponsorkronene, vil Terje Marcussen gjøre Vipers til Sørlandets mest attraktive lag.

Vipers har blitt yndlinger i Kristiansand, og følgers stort sett i hver kamp av 1500–2000 mennesker i Aquarama. Her hylles de etter en seier i forrige sesong.Foto: Herman Folvik

Saken oppdateres.

KRISTIANSAND: – Jeg ønsker meg konkurranse om den idretten som fenger mest i Kristiansand. Det er en konkurranse vi alle må tåle. Jeg ønsker at folk i lunchpausen skal prate mer om Vipers enn om Start, sier daglig leder Terje Marcussen foran onsdagens seriekamp hjemme mot Oppsal.

Lørdag kokte Aquarama da Vipers utklasset Buducnost 29–19, og tok sin første seier i Champions League. Etter å ha tapt den første kampen mot Metz, sto profiler som Linn Jørum Sulland og Katrine Lunde fram da det gjaldt som mest – og etterpå ble hele laget hyllet av 1640 tilskuere.

Tirsdag vant Start 4–2 mot Ranheim og er på vei opp til Eliteserien:

– Viktig å vinne titler

Terje Marcussen sa tidligere i høst at målet på sikt er å vinne Champions League. Slik forklarer han hvorfor det er viktig for klubben å bli de nye kjæledeggene på Sørlandet:

– Fordi det vil bety at bedrifter ønsker å bruke våre spillere i reklamesammenheng. Vi vil ikke bare bli hottere på Sørlandet, men i hele landet. Da blir det mer å hente på markedssiden. Og når vi i tillegg får profiler og forbilder, vil det øke rekrutteringen til håndball som igjen vil øke sjansen for at vi får flere toppspillere som Katrine Lunde fra Kristiansand, sier Marcussen.

Katrine Lunde har levert strålende så langt i sesongen, og er en av de største stjernene både på Vipers og i landslaget.Foto: Sondre Steen Holvik

– Hva er nøkkelen her for å ta posisjonen?

– Det er å vinne kamper, slik som på lørdag. Men det nytter ikke bare å vinne enkeltkamper, vi må også vinne titler. Vi må bli norges- og seriemestere. Også må vi underholde. Folk må føle at de går glipp av noe når de ikke er til stede, sier Marcussen.

Opptatt av profiler

– Hvilke fortrinn har dere i konkurranse med Start?

– Nå handler ikke bare dette om Start, men også om ØIF Arendal, Jerv og Arendal. Jeg håper Start rykker rett opp til eliteserien. Men for hver eneste markedskrone, er vi alle konkurrenter. Det skjerper oss. Men vi er opptatt av vårt eget produkt, og da bruker vi våre største profiler når vi besøker bedrifter og idrettslag. Og hver gang våre spillere er i media, så appellerer det til folket, sier Vipers-sjefen.

– Men dere har ikke plass til mer enn 2200 tilskuere i Aquarama, mens Start har et langt større tilskuerpotensial?

– Det er ikke bare antall mennesker på kamp som teller, men også hva som skapes av resultater og hvor store profiler du har. Dersom vi vinner noe, kommer vår markedsverdi til å øke ytterligere, sier Marcussen.

Mener Vipers har størst profiler

Han mener likevel at Vipers fortsatt har en lang vei å gå i konkurransen med Start.

– Start har over 100 år med historie mens vi har 16. Det er rått parti. Men det er klart at vi tar noen jafs innpå for hvert år. Når vi når et skjæringspunkt, vil være vanskelig å vite, sier Marcussen.

Terje Marcussen mener Vipers har vel så store profiler som Start, for eksempel i Linn Jørum Sulland.Foto: Åge Harald Drangsholt

I profilbyggingen kan han glede seg over fem landslagsspillere foruten Linn Jørum Sulland, som banker kraftig på døra etter blant annet ni mål på 11 skudd mot Buducnost. På spørsmål om hvem av Vipers og Start som har de største profilene, nøler Marcussen før han svarer:

– Der er jeg rimelig inhabil. Men det er klart at vi har spillere som har spilt i noen av de største klubbene i verden. Det er ikke mange i Start som kan matche markedsprofilen til Katrine Lunde og Linn Jørum Sulland, svarer Marcussen.

Start: – Inspirerende med Vipers

Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start, tror det er plass til både Start og Vipers som topplag.

– Dette handler om to ulike idretter, men vi synes det er fantastisk at Vipers nå bidrar til at folk på Sørlandet bryr seg om toppidrett. Dette tror jeg vil gagne både Start og Vipers, sier Brandsdal.

– Har Vipers sjans til å overta deres posisjon på Sørlandet?

– For oss er ikke dette en konkurranse. Vi har fokus på vårt, og så er det gøy å se at Vipers lykkes. Vi har ambisjoner om å gjøre det samme, sier Brandsdal.

Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

– Handler om resultater

Han tror ikke at klubbene spiser av hverandres sponsorkroner.

– Næringslivet bestemmer selv hvordan de vil disponere midlene, og nå tror jeg at mange her i distriktet i større grad vil bruke toppidretten fremfor tradisjonelle kanaler som aviser og tv. Jeg tror heller at vi og Vipers sammen vil spise mer av den kaka som ellers ville gått til andre formål, sier Brandsdal.

For Starts del, handler interesse om én ting:

– Å levere resultater. Da blir interessen større. Vi har sett at Vipers har gått fra å ha 150–200 tilskuere til å bli Norges beste lag. Det samme vil gjelde for oss. Med en gang vi begynner å vise resultater, så vil interessen komme, sier Start-sjefen.

Han vil ikke svare på spørsmålet om hvem av Vipers og Start som har størst profiler.

– Men det er ingen tvil om at vi i likhet med Vipers har store profiler. Det ser vi når det kommer 400 barn og voksne her på «Åpen dag» på lørdag. Vi får daglige henvendelser fra fans som ønsker å få en bit av Start gjennom for eksempel bursdagshilsener og selfier, sier Start-sjefen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå