Björn Borgs sønn fikk bank av norsk stortalent - så ble han taus

2–0 i sett ble fasit da Leo Borg møtte lokalhåpet Marcus Sulen i Tennisweek i Stavanger.

Til venstre: Björn Borg i kvartfinalen av French Open i 1974. Til høyre: Leo Borg i første runde av Tennisweek i Stavanger 2017. Du kan trygt si han ligner på sin far.

Til venstre: Björn Borg i kvartfinalen av French Open i 1974. Til høyre: Leo Borg i første runde av Tennisweek i Stavanger 2017. Du kan trygt si han ligner på sin far. Foto: TT / NTB Scanpix / Fredrik Refvem, Aftenbladet

Første runde av den internasjonale tennisturneringen for juniorer, ITF U18, ble spilt i Stavanger tirsdag. Allerede i første kamp fikk publikum servert en godbit.

Vis fakta ↓
ITF

På ene siden av nettet sto sønnen til Björn Borg, Leo Borg, Sveriges beste 14-åring. På andre siden av nettet sto 18 år gamle Marcus Sulen fra Stavanger, Norges høyest rankede junior.

– Jeg startet tregt, og var litt smånervøs. Han er god, men det er pinlig å tape mot noen som er fire år yngre, sier Sulen.

Leo Borg spilte godt, men da Marcus Sulen fra Stavanger fikk opp dampen, kom svensken til kort.

Leo Borg spilte godt, men da Marcus Sulen fra Stavanger fikk opp dampen, kom svensken til kort. Foto: Fredrik Refvem

Sulen vant oppgjøret mot Borg. Det betyr at Sulen går videre til åttedelsfinale, eller andre runde som det heter i turneringen. Leo Borg er ute av turneringen etter tapet.

Borg stiller sjelden opp i media, og ønsket ikke å prate med Aftenbladet etter kampen.

Vil revansjere finaletap

Sulen kom til finalen, men tapte da Tennisweek ble arrangert i Stavanger i fjor. Målet i år er å ta det siste steget.

– Det er mange gode spillere her, så jeg skal ikke ta lett på noen av motstanderne, men målet er å vinne turneringen, sier Sulen.

Sulen spiller sin neste match onsdag. Resten av tirsdagen er det restitusjon som gjelder. Onsdag blir det tidlig opp og en liten treningsøkt før kampstart.

Til USA for å utvikle seg

Sulen har ønsker å satse videre på tennis. Neste sommer drar han til USA for å gå på college og kunne ta tennisen et steg videre.

– Det har blitt sånn at veldig mange av de som er gode i tennis drar til USA, går på college og spiller tennis. Da blir det et bra miljø, sier Sulen.

Han har enda ikke bestemt seg for hva han ønsker å studere ved siden av tennisen, men tror han kommer til å lande på noe med buisness eller økonomi.

– Håpet er å bli tennisproff, men det skal skje noe spesielt for at det skjer. Derfor må jeg studere ved siden av. Slår jeg gjennom, så er det verdt alt arbeidet, slår jeg ikke gjennom har jeg i hvert fall en utdannelse, sier Sulen.

I sin fars fotspor

I august vant Leo Borg gull i junior-SM i både single og double. I Stavanger kom han til kort mot Marcus Sulen. Med fire år i aldersforskjell så var det forventet, men Borg er en meget god 14-åring.

Marcus Sulen håper på gull på hjemmebane.

Marcus Sulen håper på gull på hjemmebane. Foto: Fredrik Refvem

Det dannes naturlig nok et forventningspress hvis du spiller tennis og faren din heter Björn Borg. Det presset ble ikke noe mindre av at Leo spilte Björn som ung i filmen «Borg» som hadde premiere i høst.

I forbindelse med filmen gjorde Leo Borg et sjeldent intervju, hvor han blant annet fortalte hvordan det er å følge i sin fars spor.

– Ja, det kan være veldig tøft iblant, men det er ingenting vi prater om hjemme. Jeg kjemper bare, sa Borg til Expressen i september.

I intervjuet forteller han også at han kjenner seg igjen i sinnet faren hadde på banen da han var ung. Det var ikke fritt for skjellsord da han tapte mot Sulen i Stavanger.

Björn Borg ble kåret til århundrets største svenske idrettutøver i 1999. Han er kanskje aller mest kjent for å ha vunnet Wimbledon-turneringen fem ganger på rappen, mellom 1976 og 1980.

I tillegg vant han French Open seks ganger, og var i fire US Open-finaler. Borg vant 64 titler i karrieren sin, og står notert med 609 seiere og 127 tap. Noe som betyr at Borg vant respektable 82.74 prosent av alle kampene han spilte.