Byåsen fikk ikke drømmemotstanderen

De ønsket seg en tur til Tyrkia eller Tsjekkia, men i stedet må Byåsen reise til Hviterussland for å spille om en plass i EHF-cupens gruppespill.

Roger Kvannli må reise til Hviterussland med Byåsen i EHF-cupens tredje kvalifiseringsrunde. I forrige runde slo Kvannlis lag rumenske Dunarea Braila.   Foto: Sebastian Bjerkvik

Saken oppdateres.

HC Gomel fra Hviterussland. Det ble Byåsens motstander i den tredje kvalifiseringsrunden i årets EHF-cup.

HC Gomel fikk grundig bank av Vipers i høstens kvalifisering til Mesterligaen da laget fra Kristiansand vant hele 34–19 på hjemmebane.

– Jeg vil anta at sjansen for avansement er 50/50. Jeg hadde et par andre lag på ønskelista, lagene fra Tyrkia og Tsjekkia, men jeg tror dette er greit. Jeg skal sette Valery Putans på saken, sier Byåsen-trener Roger Kvannli om Kolstad-treneren.

Ikke råd til hvileskjær

Byåsen ble trukket først av alle de 24 lagene i gårsdagens trekning. Mest sannsynlig åpner de med hjemmekamp 11. eller 12. november. Returkampen spilles helga etterpå.

– Nå skal vi finne videoklipp av HC Gomel og finne ut av hvilke spillere de har. Vi har ikke råd til noen hvileskjær framover, fastslår Kvannli.

Allerede onsdag er det ny kamp i den hjemlige serien. Da kommer tabelljumbo Glassverket på besøk.

– Vi må spille oss i form, bli trygge på oss selv og få trua på egne ferdigheter, sier Kvannli.

Gode gutteøkter

Etter seks seriekamper har Byåsen kun én seier så langt.

– Det er en kamp som vi skal vinne. Vi tar ikke lett på det, og vi er nødt til å trykke skikkelig til, sier han.

Kaptein Teodora Tomac og Byåsen begynner å få forsvarsspillet til å sitte, men sliter i etablert angrep. Onsdag møter de Glassverket til hjemmekamp i serien.   Foto: Sebastian Bjerkvik

Han har jobbet med laget som ansvarlig hovedtrener siden slutten av september, og mener laget tar skritt i den retningen han ønsker. Han er godt fornøyd med mandagsøktene der de spiller mot Sverresborgs guttelag.

– Da har vi spillsekvenser der vi trener mye hurtighet, forklarer han.

Sliter i angrep

De siste ukene mener han å se framgang i deler av spillet.

– Vi står bedre og bedre i forsvar. Samarbeidet mellom forsvar og keeper sitter bedre. Samtidig sliter vi i angrepsspillet vårt. Vi har ikke noe særlig med skyttere fra distanse, konstaterer han.

Mot Glassverket ser han for seg følgende kampscenario:

– Vi kommer nok til å stå mye i forsvar. Vi skal kontre, mens Glassverket vil dra ned tempoet, og det er greit. Vi har en del oppgaver som lag uavhengig av motstanderen, sier Roger Kvannli.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå