Byåsen-stjernen ga svaret styrelederen fryktet

Emile Hegh Arntzen forlater Byåsen.

Emilie Hegh Arntzen er ferdig i Byåsen etter sesongen. Emilie Hegh Arntzen er ferdig i Byåsen etter sesongen. Foto: Rune Petter Ness / .

– For meg er det rett og slett snakk om å prøve noe nytt og få et miljøskifte, rett og slett. Jeg trenger litt nye impulser etter tre flotte år i Byåsen, skriver Hegh Arntzen i en sms til Aadressa.

– Hvor spiller du neste år?

– Jeg har ikke bestemt meg ennå, svarer hun.

Europamesteren fra desember bekreftet tidligere denne uken at hun har pratet med ambisiøse Vipers Kristiansand.

Økonomi er ikke-tema

Hun fortalte styreleder Oddvar Aardahl om valget sitt søndag kveld. Byåsen-stjernen bidro sterkt da Byåsen overraskende slo russiske Rostov-Don 29–24 i EHF-cupen noen timer tidligere, men hadde altså dårlige nyheter til Aardahl.

– Emilie Hegh Arntzen forlater Byåsen. Hun begrunner det med miljømessige hensyn. Hun synes det sportslige er fantastisk, og økonomi har ikke vært et tema. Men hun trenger en endring, og det er dessverre lite vi kan gjøre med det, sier Aardahl.

Koster å finne erstatter

Han synes det er kjempetrist at Hegh Arntzen ikke blir med videre, men synes det er greit at beslutningen er tatt.

– Emilie er Byåsen-spiller ut sesongen. Vi skal bruke henne som den gode spilleren hun er og ha et fortsatt godt forhold til henne, sier Aardahl som skal i samtale med Silje Waade mandag formiddag.

– Hvordan skal Hegh Arntzen erstattes?

– Det er klart det koster å erstatte en sånn spiller. Byåsen har mistet gode spillere før, men vi har fått fram gode erstattere. Hvordan vi gjør dette nå, må vi ta en prat om i sportslig utvalg. Vi ønsker å ha dobbeltdekning på hver posisjon, sier Oddvar Aardahl.