Byåsen tapte nervepirrende thriller mot Heidi Løkes Storhamar

En imponerende sluttspurt var ikke nok for Byåsen som nå ligger hele åtte poeng bak Storhamar etter fem runder.

TAPTE IGJEN: Byåsen har kun vunnet én av de første fem kampene sine i Eliteserien. TAPTE IGJEN: Byåsen har kun vunnet én av de første fem kampene sine i Eliteserien. Foto: Terje Svaan

BYÅSEN – STORHAMAR: 31–32 (15–16)

NIDARØHALLEN: Byåsen har slitt tungt i sesongåpningen av Eliteserien. De har ikke klart å erstatte landslagsprofilen Emilie Hegh Arntzen som gikk til Vipers før sesongen i tillegg til at det har blitt mye trenerbråk for Byåsen-jentene.

Arne Høgdahl fikk sparken 28. september og overlot et synkende skip til Roger Kvannli som fikk en sjokkstart på sin trenerkarriere med cuptap mot lilleputten Skrim Kongsberg.

Lang vei opp

Kvannlis eliteseriedebut som hovedtrener skulle ikke bli noen enkel oppgave det heller. På motsatt side av parketten var nemlig Storhamar som sto med full pott på fire forsøk med landslagslegenden Heidi Løke i spissen.

For etter en vanvittig jevn kamp måtte Roger Kvannli og Byåsen se seg slått av et Storhamar-lag som var mest effektive i angrep og som tillot minst i forsvar.

Nå er veien opp til toppen lang for Byåsen som kun har vunnet én av fem kamper i Eliteserien. Kvannli mener dommerne skal ha sin del av skylda for tapet.

Kritisk til dommerne

For halvveis ut i andreomgang begynte det virkelig å koke på parketten, og Byåsen-treneren lot dommerne få høre det. Når Adresseavisen lurer på hvilke konkrete ting Kvannli er kritiske til, svarer Kvannli slik:

– Det er de generelle tingene. De dømmer brøyt på den ene siden, men ikke den andre for eksempel. Spillerne aner jo ikke hva de skal forholde seg til, sier en tydelig misfornøyd Byåsen-trener.

Byåsen-kaptein Teodora Tomac vil ikke fokusere like mye på dommeravgjørelsene som treneren sin. Hun ser kun innover og tenker på hva laget kunne ha gjort annerledes.

– Det er ikke min jobb å mene noe om dommerne, jeg synes vi gjør en bra kamp, men Storhamar trekker rett og slett det lengste strået i kveld. Vi gjør rett og slett for mange tekniske feil i angrep som blir avgjørende, sier Tomac.

– Sikter på medalje

Med én seier på fem forsøk ligger Byåsen på tiendeplass, åtte poeng bak ledende Storhamar. Likevel synes ikke Tomac å bare tape med ett mål er en bra prestasjon av trønderne.

– Nei, vi sikter jo på medalje, og da skal vi spille jevnt med såpass gode lag. Vi er dessverre ikke der vi vil være ennå, men det er heldigvis lenge igjen av sesongen sier Byåsen-kapteinen til Adresseavisen.

Trener Roger Kvannli er enig med sin kaptein, og føler at onsdagens kamp er et steg i riktig retning.

– Stemningen i laget er bra, og dette var et godt steg i riktig retning. Nå skal vi jobbe på videre, fordi det er mange kamper på kort tid fremover, sier Kvannli.

Førsteomgangen var en jevn affære, hvor Storhamar åpnet kampen best. Byåsen nektet imidlertid bortelaget å stikke av med ledelsen, og like etter halvspilt omgang tok Byåsen ledelsen 11–10 for første gang.

– Enda mer å gå på

Lagene fulgte hverandre som skygger helt inn til pause, men Storhamar ledet 16–15 før den siste halvtimen av kampen gjensto.

TIl arenaspeakeren sa Byåsen-trener Roger Kvannli følgende før lagene gikk inn til pause:

– Jeg er brukbart fornøyd, men vi har enda litt mer å gå på. Det er et høyt tempo i kampen med godt forsvars- og pasningsspill fra begge lag.

Andreomgang startet slik den første avsluttet. To lag som var like sultne på to poeng. Heldigvis for hjemmelaget hadde de en meget god Andrea Austmo Pedersen helt bakerst som nektet Storhamar å score enkle mål.

Men selv om det var vanskelig å skille de to lagene i Trondheim spektrum onsdag kveld, hadde Storhamar likevel et lite overtak store deler av kampen.

Spennende helt til slutt

Med et lite kvarter igjen av kampen økte Storhamar til 26–23, og Byåsen slet med å finne rytmen i angrepsspillet. Etter at Teodora Tomac gjorde en angrepsfeil og Storhamar gikk opp til 29–26 med seks minutter igjen, så det ut til at lufta gikk ut av Byåsen-ballongen.

Men så snappet Kristin Venn opp en dårlig tversoverpasning og kontret inn 28–29, og igjen var det ny spenning i oppgjøret. Slik fortsatte det til det var igjen ett minutt av kampen. For en meget god strafferedning av Tonje Lerstad var ikke nok for Byåsen som sløste med sjansene i angrep.

Dermed må Roger Kvannli vente minst en uke til før han får sin første seier i Eliteserien som hovedtrener for Byåsen.