Byåsen tapte seriepremieren mot Larvik etter marerittstart

Byåsen satte ikke sesongens første scoring før det var spilt ni minutter. Da sto det 4–0 til Larvik, et forsprang trønderne aldri var i nærheten av å hente opp.

TAPTE: Ida Alstad og Byåsen tapte mot Larvik.   Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Byåsen 21–28 Larvik (11–15)

Byåsen fikk ingen pangstart på sesongen i seriepremieren mot Larvik i Trondheim Spektrum onsdag kveld. Larvik holdt nullen de første åtte minuttene, mens de selv satte inn fire bak Byåsen-keeper Tonje Lerstad.

Hjemmepublikumet måtte vente helt til det niende minuttet før de endelig kunne juble for sesongens første scoring. Den var det Maja Magnussen som sto bak, da hun snek ballen mellom beina på Larvik-keeperen til 1-4.

På dette tidspunktet kunne Larvik ledet med flere mål, men en briljant Tonje Lerstad i buret gjorde at Byåsen fremdeles hang med.

Alstad-show

Veteranen Ida Alstad, som ble mamma i januar, satte inn 2-4 og hennes første scoring i kampen, før hun minutter senere ordnet 3-5 fra straffemerket og 4-5 på langskudd.

– Alstad har brukt litt tid på å komme i gang etter mammapermisjon, men nå er hun i gang, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

Byåsen-jentene hadde fått mer fart på ballen etter en svært svak åpning på kampen. Alstad sto fram som hjertet i laget med scoringer, utsøkte langpasninger og en frekk målgivende til Maren Aardahl.

Fire mål bak til pause

De rødkledde kjempet seg inn i kampen til 7–8, men nærmere kom aldri Byåsen. For trønderne begynte å svinge i prestasjonene, og pådro seg et par enkle utvisninger. Til pause sto det 15–11 til Larvik.

– Jeg synes det er fortjent at Larvik leder med fire mål, sa kommentator Bent Svele.

Byåsen-trener Roger Kvannli var ikke fornøyd med prestasjonene i 1. omgang.

– Det er ikke godt nok det vi leverer. Vi er ikke med fra start og lå under 0-4. Vi turte ikke å gå på mål, og det må bli bedre, sa Kvannli til speakeren i pauseintervjuet.

Larvik vant komfortabelt

Byåsen har en veldig ung tropp, og det var de yngste som imponerte i 2. omgang.

Julie Bøe Jacobsen var et uromoment, mens Oda Uthus sto for fire scoringer etter pause. Lerstad sto - i likhet med 1. omgang - fram med flere redninger.

Men selv om Byåsen hang med i 2. omgang, var i grunn ikke firemålsledelsen til gjestene truet. Gjennom hele omgangen lå trønderne fire-fem mål bak. Til slutt ble det 28–21 til Larvik.

På forsiden nå