Daniel (16) fra Tromsø fikk debuten for elitelaget mot gamle lagkamerater

Daniel Jakobsen (16) og Morten Forøy (18) sendte gamleklubben Bravo ut av cupen. Etter kampen hyllet BHK-trener Børge Lund 16-åringen.

STORTALENTER: Daniel Jakobsen og Morten Forøy kunne smile etter seieren over gamleklubben Bravo i cupen.Foto: Robin Andersen

Saken oppdateres.

Bodø HK 36–24 Bravo HK

Det ble aldri spennende i «Slaget om Nord-Norge» i 4. runde i cupen i håndball torsdag kveld. I Stordalshallen i Bodø hadde eliteserielaget Bodø HK full kontroll mot Bravo og vant til slutt 36–24.

Dermed ble det ingen cupbombe i Bodø, men to tromsøværinger kunne likevel smile etter kamp: Stortalentene Morten Forøy og Daniel Jakobsen.

Begge to spilte godt over en omgang sammen på banen da de nedsablet sin tidligere klubb.

– Det er litt artig å møte dem, og det er jo veldig sjeldent vi får muligheten til å spille mot Bravo. Det var litt spesielt, sier Morten Forøy til iTromsø etter kamp.

– Det var litt annerledes, supplerer Daniel Jakobsen.

Forøy hadde også pappa Rune Forøy på tribunen som støtte.

– Veldig artig at han tok turen ned til Bodø, og jeg tror han synes det var ekstra gøy at det var Bravo vi spilte mot, sier Forøy.

– Føler meg litt eldre med han på laget

For Jakobsens del var kampen ekstra spesiell. Etter 25 minutter spilt spratt han opp fra benkplassen og inn på banen for sin offisielle debut i den blå BHK-drakta mot sin tidligere klubb.

Både han og Forøy rakk å notere seg for tre scoringer hver før kampuret viste 60 minutter.

– Det var godt å få debutere. Tredjemålet var spesielt deilig, for da hadde jeg bommet på et par skudd før den muligheten, sier 16-åringen.

Forøy ankom klubben i mai, mens Jakobsen ble hentet i sommer. Tromsø-talentene trives i sin nye klubb.

– Jeg synes det er utrolig bra å være i BHK. Det er virkelig bra det som skjer i denne klubben, og jeg føler at jeg utvikler meg som håndballspiller her, sier Forøy.

– Jeg er helt enig med Morten. Jeg er blitt tatt godt imot i klubben og det føles bra å være her, sier Jakobsen.

– Hvordan er det å være yngst i klubben, Daniel?

– Jeg får jo høre det av lagkamerater, men det går helt fint. Det er sånn det skal være, smiler Jakobsen.

– Jeg føler meg litt eldre med han på laget, skyter lagkamerat Forøy inn med et lurt smil.

– Han har noen ekstremferdigheter

BHK-trener Børge Lund var full av lovord om 16 år gamle Jakobsen etter cupbataljen.

– Daniel har vært enda bedre på trening enn det han leverte i denne kampen. Kanskje han var litt preget av at det var debuten, men han har noen ferdigheter som holder et ekstremt høyt nivå, sier BHK-trener Børge Lund.

SKRYT: Børge Lund skrøt masse av Daniel Jakobsen etter søndagens seier i cupen over Bravo. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Hva slags ferdigheter da?

– Han er veldig eksplosiv, har en bra spent og et veldig godt skudd. Daniel får til ting ut av ingenting, sier Lund.

– Hva forventer du av Morten og Daniel denne sesongen?

– For Mortens del blir dette et år der han skal lære om samhandling på banen og bli kjent med de andre spillerne. Hvor mye spilletid han får denne sesongen, handler alt om hvor fort han utvikler seg, sier Lund, før han fortsetter sin analyse av Jakobsen:

– Daniel er dog i en litt annerledes situasjon siden han har slitt med leggene og fremdeles er veldig ung. Men at Daniel står i en førstesekser for oss om et par år, det er full realistisk. Han har noen ekstremferdigheter som vi mangler i laget akkurat nå, som vi kommer til å få bruk for.

– Men begge to mangler en del på samhandling, altså at de kommer i gode nok posisjoner i de riktige rommene. Ikke minst gjøre de riktige vurderingene ofte nok, legger treneren til.

Lund planlegger å gi både Jakobsen og Forøy rikelig med muligheter i eliteserien denne sesongen.

– Slik som laget ser ut akkurat nå, så skal Morten være med på alle kampene. Daniel også egentlig, men da må vi ta mer hensyn til skole, sier treneren.

– God gjennomkjøring

For Bravos del ble det hele en tung opplevelse etter at de fikk en dårlig start på kampen. Etter 11 minutter spilt ledet BHK 11–4 mot Bravo.

– Dessverre klarte ikke vi å stoppe dem, og når vi får en dårlig start blir det urealistisk å ta de igjen, sier Bravos toppscorer Simen Gabrielsen.

Uansett var dette en god gjennomkjøring for alle, legger han til.

Han lot seg imponere av Forøy og Jakobsens prestasjoner i kampen.

– Det er artig at de tar sjansen og ikke står med lua i handa. Vi ønsker de lykke til og håper de tar vare på denne sjansen. Selv om vi "bare" er et 2.-divisjonslag, måtte de slåss litt for de scoringene sine, sier Gabrielsen.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå