Derfor bruker landslagssjefen øreplugger

— Ellers blir det tinnitus i mange uker, sier Christian Berge.

SPESIALPLUGG: Denne pluggen laget av Turid Domaas Berge, Christian Berges kone, hjelper landslagssjefen voldsomt under EM

SPESIALPLUGG: Denne pluggen laget av Turid Domaas Berge, Christian Berges kone, hjelper landslagssjefen voldsomt under EM Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Landslagssjef Christian Berge plages med øresus, men Kona Turid har sørget for uvurderlig hjelp.

— Hun er audiograf, og har laget en spesiallaget øreplugg tilpasset mitt øre, sier Christian Berge til adressa.no.

En audiograf er ekspert på hørsel og har spesialkunnskap om høreapparat og annet audiologisk utstyr, og ørepluggen kona har laget er vesentlig for landslagssjefen.

Pipekonsert mot Polen

Han har vært plaget med en skade i øret siden han ble angrepet av lymfekreft i 2004 og 2005. I følge VG tror han lidelsen kom som en konsekvens av å ha presset seg selv for hardt for å komme tilbake som spiller.

Mot Polen lørdag var det et voldsomt lydnivå fra de mer enn 15000 på tribunene. Og spesielt mot slutten av kampen nådde pipekonserten nye høyder.

— Man merker det når man kommer på hotellrommet. Jeg plugger igjen ørene, det må jeg, og det ene øret er plugget helt igjen. Ellers blir det tinnitus i mange uker etterpå, sier Berge til adressa.no.

Kan gå utover nattesøvnen

Det er selvsagt ikke spesielt behagelig, og egnet til å ødelegge mye under EM.

— Jeg må være litt forsiktig, for det begynner å gå utover nattesøvnen om jeg får det for mye, sier han.

For Berge handler det om å ikke la det bli et problem, forberede seg godt og ha minst mulig fokus på det.

— Jeg plages ikke i etterkant av kampene, og det er litt viktig. At man ikke plages av ting som kan ta fokus vekk. Det er mye jobb dette – det er fantastisk moro – men også mye jobb, og da må man være fokusert på det som er viktig, sier han.

Mandag kveld møter Norge Makedonia i Krakow. Norge er klare favoritter, men bør også vinne kampen for å holde liv i drømmen om en plass i semifinalen.