Dette sier Gjekstad om mulighetene for kvartfinale

Lørdagens tap gjorde jobben om en kvartfinale betydelig vanskeligere for Vipers. Gjekstad mener Vipers trenger fem poeng for å klare det.

– Antakelig må vi vinne minst en bortekamp, og vinne mot Bucuresti borte, i tillegg til å slå Rostov hjemme. Det kan hende vi trenger fem poeng for å klare det. Vi satser på å gjøre som i fjor, å slå Bucuresti på bortebane, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Her avbildet under lørdagens tap mot Bucuresti.  Foto: Tor Erik Schrøder

Saken oppdateres.

Vipers – Bucuresti 23–25 (12–11)

– Antakelig må vi vinne minst en bortekamp, og vinne mot Bucuresti borte, i tillegg til å slå Rostov hjemme. Det kan hende vi trenger fem poeng for å klare det. Vi satser på å gjøre som i fjor, å slå Bucuresti på bortebane, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Vipers - Bucureist 23–25 (12–11)

Champions League, 1830 tilskuere i Aquarama

Vipers: Andrea Austmo Pedersen, Malin Aune 6, Vilde Jonassen 5, Silje Waade, June Andenæs, Marta Tomac 6, Hanna Yttereng 2, Henny Reistad 1, Sunniva Andersen 3.

Toppscorer Bucuresti: Cristina Neague 14

Utvisninger: Vipers 3x2 min. Bucuresti 5x2 min.

Dommere: Jiri Opava og Pavel Valek

Lørdagens tap mot Bucuresti gjorde at Vipers faller ned på femteplass når det gjenstår tre kamper. De er dermed utenfor topp fire som gir kvalifisering til en kvartfinale.

Det er to poeng opp til Bucuresti som overtok fjerdeplassen. I tillegg vant Rostov mot FTC, noe som gjør at også russerne stikker ifra Vipers på tabellen.

Heidi Løke sto over kampen mot Gjerpen på grunn av en hjernerystelse. Hun er skadet på ubestemt tid.  Foto: Terje Refsnes

Heidi Løke skadet

En Heidi Løke på banen hadde gjort oppgaven enklere, men hun er ute på ubestemt tid som følge av en hjernerystelse hun pådro seg mot Rostov for en uke siden. Gjekstad vet ikke hvor lenge hun er skadet.

– Vi har ikke fått noe endelig svar på det. Vi får se framover hva som skjer, sier Gjekstad.

– Skulle gjerne hatt poengene

Andrea Austmo Pedersen var skuffet etter lørdagens tap. Hun mente at rumenerne stjal to poeng som hun mente Vipers hadde fortjent. Keeperen, som ble kåret til Vipers sin beste, sier det fortsatt er et håp om å ta seg til kvartfinale.

– Det er håp, men det blir tøft. Vi skulle gjerne hatt de to poengene i dag, sier hun.

Se alle reaksjonene etter tapet:

På forsiden nå