Disse Tromsø-utøverne kan få idrettsstipend verdt 25 000 kroner

Midnight Sun Marathon skal dele ut 100.000 kroner til unge idrettstalenter i Nord-Norge.

IDRETTSSTIPEND: Denne kvartetten fra Tromsø kan få et stipend verdt 25 000 kroner. Fra venstre: Audun Bangsund, Petter Østvik, Kristian Vatne og Mariel Kufaas. 

Saken oppdateres.

Midnight Sun Marathon skal dele ut 100.000 kroner til unge idrettstalenter i Nord-Norge. Fire utøvere skal få 25 000 kroner hver.

Nominerte fra Tromsø

Hvem som vinner avgjøres gjennom avstemning på MSMs Facebook-side og av en jury.

– Vi håper stipendene er med på motivere unge utøvere til satsing på sin idrett, skriver Midnight Sun Marathon i en pressemelding.

Fire av de ti nominerte er fra Tromsø. Hver av de har fått sin begrunnelse hvorfor de er plukket ut:

Audun Bangsund (Tromsø Storm, basket):

Debuterte på A-laget 16 år gammel som en av de yngste. Er omtalt som en av det størst talentet på mange år. Sentral på aldersbestemte landslag i mange år. Kaptein på U 16 og U 19. Er spådd en stor fremtid.

Mariel Kufaas (Alpint, Tromsø Slålåmklubb):

Mariel er en motivert og hardtarbeidende alpinist som har satt seg store mål. Hun vant Norgescupen og tok sine første europacup-poeng denne sesongen.

Petter Østvik (volleyball, BK Tromsø):

Østvik har hatt en fantastisk sesong og har vært en av de beste spillerne i eliteserien. Han går til daglig på ToppVolley Norge i Rogaland, men spilt både eliteserie og jr-mesterskap for BK Tromsø. Petter ble tatt ut på seniorlandslaget.

Kristian Vatne (Løping, BUL Tromsø):

Kristian har i hele 2016 kjempet i toppen blant friidrettsutøverne i Norge. På UM i fjor sommer var Kristian nummer to på både 800 meter og 3000 meter.

De seks andre som er nominert er: David Vorren (Vadsø Karateklubb), Torkel Bjørbæk (Bodø friidrettsklubb), Emelie Kalkenberg (Skiskyting, Skonseng UL), Marthe Johansen (Skiskyting, Bossmo & Ytteren), Ingrid Gulbrandsen (Langrenn, Bardufoss idrettsforening) og Hermann Fiksen (Langrenn, Bossekop UL).

– Utfordrende

Det var 59 utøvere som var nominert til å få stipendet. En jury har plukket ut de ti beste kandidatene.

– Det har vært utfordrende å plukke ut ti blant så mange gode utøvere og mange forskjellige idrettsdisipliner; men juryen mener å ha kommet fram til ti svært gode kandidater, skriver de i pressemeldingen.

I 2016 fikk svømmer Adam Ismael Wenham og kappganger Fredrik Vaeng Røtnes fra Tromsø 25.000 kroner i stipend fra MSM.

På forsiden nå