Elendig start av Tutta i USA

Suzann Pettersen startet ukens LPGA-turnering svært svakt og ligger på 127.-plass. Fredag blir en kamp om å klare cuten.

Suzann Pettersen har startet dårlig i Portland. (arkivfoto) 

Saken oppdateres.

34-åringen kom fort ned på jorda etter å ha vært i med i seierskampen i British Open for to uker siden. En runde på 75 slag sendte henne langt nedover resultatlisten. Pettersen deler 127.-plassen med ni andre.

Runden startet på verst tenkelige måte med dobbel bogey på det første hullet. Deretter svarte hun med birdie på sitt 3. hull, men to bogeyer gjorde at hun lå tre over par etter ni spilte hull.

De siste ni startet lovende, men fra hull 12 til 15 ble det tre kostbare bogeyer.

Etter én dag ligger cuten an til å gå på ett slag under par. Oslo-jenta har med andre ord en svært tøff oppgave foran seg fredag.

Den amerikanske duoen Amy Anderson og Sandra Changkija leder turneringen med sine 65-runder. Deretter følger Alison Lee (USA), Julieta Granada (Paraguay) og Brooke Henderson (Canada).

— Jeg liker banen veldig godt. Jeg slo noen veldig gode driver og puttene begynte endelig å gå i hullet, fortalte Changkija etter runden.

Turneringen, som spilles i Portland, avsluttes søndag.

Tannløs Tiger

Perfekte greener og en fordelaktig starttid hjalp ikke for Tiger Woods som leverte en åpningsrunde i PGA-mesterskapet tre slag over par.

Amerikaneren har misset cuten i sine to foregående majorstarter, og mye tyder på at det blir tre av tre i løpet av denne uken. Iallfall om han fortsetter på samme måte med putteren fredag.

Flere ganger i løpet av runden var Woods tydelig frustrert over sin egen putting. På de nydelig dresserte greenene på banen Whistling Straits var det ingenting annet enn seg selv å skylde på.

– Vel, jeg slo ballen veldig bra i dag, men jeg klarte ikke å få noe ut av det. Det er nok en av de verste putterundene jeg har hatt på veldig lang tid. Jeg hadde ingen følelse for hvor hardt jeg skulle slå. Det var forferdelig, sa Woods.

Dustin Johnson leder turneringen etter en strålende runde på 66 slag. Svenske David Lingmerth følger kun ett slag bak – til tross for at han spilte på ettermiddagen hvor vinden tok seg kraftig opp.

Rory McIlroy, som gjorde comeback etter ankelskaden som har satt ham ut i fem uker, og Jordan Spieth leverte begge runder på ett slag under par. (©NTB)

På forsiden nå