Fana nær ved å gjennomføre snuoperasjon

Etter en svak start på andre omgang var Fana nær ved å ta igjen forspranget til Fredrikstad, men tiden strakk ikke til.

TAPTE: Til tross for en sterk opphenting var det ikke nok tid for Emilie Hovden og Fana til å ta igjen forspranget til Fredrikstad. Bildet er kampen mot Fredrikstad i mars i fjor.   Foto: Tor Høvik

Saken oppdateres.

Fredrikstad–Fana 29–28

– Vi begynner kampen bra. Så har vi en periode i slutten av første omgang der vi blir litt for passive i angrepsspillet. Da havner vi fire mål bak før pause. Så starter vi andreomgangen med å spille et helt elendig forsvarsspill. Vi tar ikke én takling og ikke én duel. Stillingen er 24-16 før vi tar grep. Etter det er vi suverent best. Det tar vi med oss, oppsummerer Fana-trener Erlend Lyssand etter kampen.

Fredrikstad–Fana 29–28 (15–11)

Eliteserien håndball kvinner

Kongstenhallen

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen

Utvisninger: Fredrikstad: 5x2 min. Fana: 2x2 min.

Toppscorer Fana: Emilie Hovden, 12.

Fana: Synna Lien, Christine Karlsen Alver, Amalie Henriette Finrud Jøsendal, Kristine Gudbrandsen, Aurora Kjellevold Hatle, Juliane Moberg Løvik, Celine Solstad, Sofie Ege Grønlund, Andrea Martine Solstad, Silje Marie Heleen Selstad, Sofie Vinde Norum, Emilie Margrethe Hovden, Oda Cathrine Lunne Mastad.

– Er i rute

Før kvartfinaletapet mot Vipers sto de nyopprykkede bergenserne med to strake seiere i serien. Lyssand mener laget hans fortsatt er i rute.

– Ja, jeg vil si vi er i rute hvis vi tar Molde på onsdag. Med alle kampene vi har spilt har vi fortsatt plussmål på kontoen. Mye er i rute, men vi har samtidig en del å jobbe med.

– Bittert

Etter den dårlige starten på andreomgangen kom Fana med en voldsom sluttspurt: Fra å ligge under med ni mål spiste de opp forspranget til hjemmelaget de siste 18 minuttene. Da var det surt for Fana at Fredrikstad kun var ett mål foran da sluttsignalet gikk.

– Det er bittert hvordan vi opptrer de første 10 minuttene etter pause. I sluttminuttene kjører vi kampen fullstendig, sier Lyssand, og legger til:

–Når vi bare taper med ett mål borte går det likevel an å hente ut noe positivt. Det som er fint er at denne gjengen er likevel skuffet etter å ha tapt. Nå må vi se frem mot onsdag og kampen mot Molde, der vi håper vi får med oss publikum.

På forsiden nå