Flere landslagsprofiler vendte hjem til Norge før sesongen. Nå ser man effekten.

Betydelig tilskuervekst i eliteserien håndball.

Heidi Løke (fra venstre), Camilla Herrem og Joakim Hykkerud er blant profilene som har vendt tilbake til Norge.  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Flere hjemvendte profiler nevnes som en viktig årsak til at eliteserien i håndball både for menn og kvinner har hatt solid tilskuervekst i høst.

Så langt har eliteserien for menn 24 prosent flere tilskuere enn i fjor, og eliteserien for kvinner har 18 prosent flere.

Håndballprofiler som Camilla Herrem (Sola), Heidi Løke (Storhamar) og Joakim Hykkerud (Drammen) har vendt hjem til Norge og spiller for eliteserieklubber. Effekten er merkbar.

Sola har med Herrem på laget en tilskuerøkning på hele 81 prosent, mens Drammen med Hykkerud og Gøran Sørheim kombinert med sportslig suksess har økt tilskuerbesøket med 72 prosent.

Storhamar har tradisjonelt god publikumsstøtte, men har med Løke på laget økt besøket med 7 prosent så langt.

– Det at kjente håndballprofiler velger eliteserien i Norge gir veldig positive signaler, og det er med å trekke publikum til kampene. Men ekstra gledelig er det at så mange klubber har vekst, sier Hein Barthold, daglig leder i Norsk Topphåndball, i en pressemelding.

Gode arrangement, servering og kontakt med tilhengerne på sosiale medier trekkes fram som andre bidragsytere til de positive publikumstallene.

(©NTB)

På forsiden nå