Golf Channel-ekspert: - Tuttas unnskyldning var viktig

Suzann Pettersen avsluttet søndag en 2015-sesong med flere opp— og nedturer. Mest oppstyr ble det under Solheim Cup da hun fikk amerikanerne mot seg.

MÅTTE TÅLE KRITKK: Golf-profil Suzann "Tutta" Pettersen har vært i hardt vær i det siste.   Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Under lagturneringen plukket USAs Alison Lee opp ballen uten å ha fått putten av Tutta. Pettersen påpekte dette, noe som førte til at det europeiske laget vant hullet — og til slutt kampen. USA gikk til slutt seirende ut av turneringen.

Likevel er noe av det som huskes best fra årets Solheim Cup de tårevåte bildene av Alison Lee og Pettersens lagkamerat Charley Hull.

Dagen etter turneringen, publiserte den norske 34-åringen en lang, uforbeholden beklagelse. Ifølge seniorskribent i Golf Channel, Randall Mell, var denne helt avgjørende for å beholde hennes meget solide standing i USA.

— Beklagelsen hjalp definitivt. Hun hadde fått det langt tøffere i USA om hun ikke hadde beklaget. Likevel har hun tilhengere som mener at hun ikke burde beklaget i det hele tatt. Og hun har mange supportere. Men kritikerne mente at hun måtte si unnskyld og forklare at det som skjedde, ikke burde skjedd, sier Mell til NTB.

Tiden til hjelp

Forrige ukes turnering i Naples i Florida var sesongens siste. Det var også den første på amerikansk jord etter Solheim Cup.

— Suzann fikk høflig applaus da hun slo ut første dag. Naples var sannsynligvis et perfekt sted å starte etter Solheim Cup. Atmosfæren her, med den store andelen av pensjonister, er rolig. Til tross for at Suzann fikk en kraftig nedtur, har hun alltid hatt stor støtte. Her virket det som 50/50. Hun må bare ta tiden til hjelp, sier Mell.

Helomvending

Til tross for at beklagelsen fikk Pettersen på godfot med de fleste amerikanere, forteller golfeksperten at han fremdeles vet om spillere i feltet som ikke er like imponert over hennes beklagelse og helomvending.

— Det er nok noen spillere som ikke helt vet hva de skal mene om at hun der og da hevdet at hun ikke gjorde noe feil, men dagen etter gjorde helomvending og sa unnskyld, sier amerikaneren.

Suzann Pettersen avsluttet sesongen med 14.-plass. Denne sesongen ble den første siden 2006 hvor 34-åringen ikke spilte inn én million dollar i premiepenger. (©NTB)

På forsiden nå