Golfbråket ingen ville snakke om

Da Annika Sörenstam brøt reglementet i Solheim Cup for andre gang, ble det bråk. Men så ble det helt stille.

Annika Sörenstam brøt reglementet i Solheim Cup.  Foto: NTB Scanpix

Saken oppdateres.

ST. LEON-ROT (Aftenposten) : Få idretter har så mange regler som golf. I den idretten er det også et reglement for hvem som har lov til å snakke. I alle fall når det er Solheim Cup.

Bare kapteinene Carin Koch for Europa og Juli Inkster for USA kan gi råd til spillerne. Visekapteinene kan formidle informasjon, ikke gi råd. Visekapteiner hos Europa er Sophie Gustafson, Maria McBride og Annika Sörenstam.

På morgenkvisten lørdag var det en noe opphetet diskusjon mellom Inkster og Koch som ble fanget opp av Golf Channel – kanalen som styrker familiefreden ved å vise golf 24 timer i døgnet.

— Jeg ville bare invitere dem på thanksgivingmiddag, men de takket nei.

Slik prøvde Inkster å fleipe bort intermessoet da Golf Channel ville vite hva som hadde skjedd.

— Vi er ferdig med det. Det er ikke noe å snakke om, fortsatte Inkster på pressekonferansen på kvelden da temaet på nytt ble brakt på bane.

Carin Koch ble presset enda hardere til å avsløre hva som hadde skjedd, men sto i mot alle forsøk og ville bare snakke om det sportslige. Det var med andre ord tydelig at ingen av de to kapteinene ønsket å ta fokuset vekk fra sporten før den siste dagen av Solheim Cup.

Ifølge norskgolf.no fikk Annika Sörenstam en advarsel under forrige Solheim Cup for å ha blandet seg ulovlig inn i spillet.

Trolig blir det ingen reaksjon denne gangen. TV-kameraet fanget opp bildet av en liten krangel mellom Koch og Inkster, men det var ingen mikrofoner i nærheten.

Verdens mestvinnende golfspiller i moderne tid, Annika Sörenstam, er visekaptein for tredje gang.

Og da får man kanskje lyst til å gi noen råd?

På forsiden nå