Golfforbundet ber om 83 millioner

Vil ha Solheim Cup til Norge. Det vil koste over 100 millioner kroner.

SUPERSTJERNE: Suzann Pettersen kan komme hjem for å spille Solheim Cup dersom det går slik golfforbundet ønsker.  Foto: PAUL VERNON

Saken oppdateres.

Norges Golfforbund har lyst på Solheim Cup i 2019 – oppgjøret mellom USA og Europa i kvinnegolf. For å få til det er NGF avhengig av 45 millioner kroner fra staten og 38 fra Oslo kommune. Den siste delen må NGF skaffe selv gjennom kommersielle aktører.

– Vi kan bli første Solheim Cup i en hovedstad, og planen er å engasjere hele Norge, sier golfpresident Finn H. Andreassen.

Planen er å arrangere en turnering på Europatouren (LET) både i Bergen og i Lofoten før Norge eventuelt tar imot til Solheim Cup i 2019. I Lofoten kan turneringen eventuelt gå som midnattsgolf og både LET-turneringene og Solheim Cup vil gi Norge reklame som går langt utover de 83 millionene offentlige kroner det bes om.

Sport selger

NGF har i samarbeid med diverse konsulenter allerede valgt ut Bogstad som arene for Solheim Cup – etter at også Losby og Miklagard var med i finalerunden.

Innen 14. august må søknaden leveres. Før årsskiftet vil Ladies European Tour velge arrangør. Også Danmark, Skottland, Wales, Nederland, Portugal, Spania og Tyrkia har meldt sin interesse.

– Internasjonale kongresser, kultur og sport trekker flest folk til byen fortalte administrerende direktør for Visit Oslo, Bente Bratland Holm, som var invitert til golfforbundets årlige pressemøte. Hun er på lag med NGF i bestrebelsene for å få Solheim Cup til Oslo.

En promofilm er ute, og den forteller om historien til innstifteren av Solheim Cup, norskamerikaneren Karsten Solheim, som grunnla Ping-konsernet. Det er i den forbindelse NGF gjerne vil starte løpet i Bergen – ikke så langt unna Austrheim, der Solheim ble født.

– Målinger viser at Irland fikk ti ganger så mye medieomtale da de arrangerte Solheim Cup som det Oslo fikk da de arrangerte ski-VM, sier Andreassen, som håper at begivenhetene også vil skaffe NGF 15.000 nye jentegolfere.

På forsiden nå