Golfforbundet trenger 85 mill. i løpet av uken

Golfforbundet vil ha storturnering til Norge.

Suzann Pettersen feirer sammen med lagvenninne Carlota Ciganda i Solheim Cup i 2013.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Norges Golfforbund har søkt Oslo kommune og staten om 85 millioner kroner for å arrangere Solheim Cup på Bogstad i 2019. Denne uken må svaret foreligge.

  • Vi skal ha styremøte 12. august, og 14. august må vi gi LET (Ladies European Tour) beskjed om vi kommer til å søke, sier golfpresident Finn H. Andreassen. I øyeblikket aner han ingen ting om utfallet.
  • Vi har fått positive signaler fra Oslo kommune, men fra staten har vi ikke hørt noe ennå. Vi søker om mye penger, så det er klart det vil ta litt tid, men et positivt svar fra myndighetene er helt avgjørende, sier Andreassen.

Å få alt fra sponsorer er utelukket.

  • Jeg vet at vi har levert en god søknad, og LET vil ha oss med på laget, fortsetter golfpresidenten, som også har tenkt at det skal dryppe litt på Lofoten, Trondheim og Bergen gjennom LET-turneringer årene før 2019. Også golfens helseaspekt skal frem i lyset – hvis stat og kommune sier ja til turneringen mellom USA og Europa som ble innstiftet av norskamerikaneren Karsten Solheim.

Politisk brennbart?

VisitOslo har også gitt sin støtte til Solheim Cup, som vil trekke tusenvis av utlendinger til hovedstaden. Men kan opposisjonspolitikerne komme til å slå mynt på 85 millioner til golf? Det spørsmålet reiser Asbjørn Ramnefjell, siviløkonom, redaktør av golfsiden.com, kommentator på Eurosport og tidligere norgesmester.

  • Det er valgkamp til høsten, og det kan være ødeleggende for NGF at denne beslutningen om bevilgning av penger kommer så sent. Motstanderne av golf vil angripe dem som har bevilget pengene. Golfen er dessverre i en situasjon hvor den ikke er allment akseptert. Den er ikke folkesport som i Skottland, England og delvis Sverige, sier Ramnefjell, som har et todelt syn på saken.
  • Solheim Cup vil bli en gevinst for Oslo som turistattraksjon, og det ligger i moderne turisme å få store arrangementer til byene. Og det skal ikke mange besøkende til før det blir store penger av det. Men samtidig er 2019 kanskje litt for tidlig for Norge? Vi er en liten golfnasjon, mener Asbjørn Ramnefjell.
På forsiden nå