Golfsensasjon av Vetle (20) fra Bergen

Vetle Marøy (20) er ranket som verdens 565. beste amatørgolfer. I dag slo han ut verdens tredje beste ut av British Amateur Championship.

SENSASJON: Solen skinner som regel alltid på golfbanene i Odessa, hvor Vetle Marøy kombinerer studier med golfsatsing.  Foto: Tor Høvik

Saken oppdateres.

Vetle Marøy (20) fra Bergen gjorde seg bemerket da han vant det amerikanske collegemesterskapet i sitt første studieår. Han blir ikke mindre omtalt etter at han slo svenske Marcus Kinhult ut av en av de gjeveste amatørturneringene som finnes. Kinhult var feltets beste spiller og er ranket som nummer tre i verden.

Norskgolf.no meldte først om bragden og skriver dette: Turneringen startet med et slagspillfelt på hele 288 spillere, der de 66 beste avanserte til match-sluttspillet.

Marøy endte på en 32. plass i slagspillet med en score på par, syv slag bak vinneren, og tok seg dermed videre til sluttspillet.

Kinhult gikk tidlig opp i ledelsen, men bergenseren klarte å snu det. Til slutt vant han matchen en opp, og sørget dermed for en av dagens store «underdog»-seiere. Nå venter franskmannen Antoine Rozner i 16-delsfinalen.

Har PGA-touren i tankene

Bergens Tidende hadde nettopp et intervju med Marøy og skriver dette: Planen til Marøy er i første omgang å fullføre de to årene på juniorcollege. Videre ser han for seg å utvide med to år til på seniorcollege.

Målet er å dra hjem fra USA enten som golfproff eller med en ferdig utdannelse, sannsynligvis innen business.

Men uavhengig om han blir proff eller ikke, er 20-åringen klar på at den amerikanske skolen har vært den riktige veien å gå.

— Hadde jeg gått på et universitet i Norge, ville golf vært noe jeg hadde gjort på siden. Her får jeg alt tilrettelagt på en mye bedre måte. Mange utlendinger drar til USA for å gjøre det samme, sier Marøy.

Rundt halvparten av dem som spiller i PGA-touren har spilt collegegolf i USA.

På forsiden nå