Han skulle bli Kolstads nye playmaker. Nå har han dratt fra Trondheim.

Dadi Laxdal Gautason reiser hjem etter drøyt to måneder.

Dadi Laxdal Gautasons opphold i Kolstad ble kort. Islendingen kom til klubben 1. august. Nå har han reist hjem til Island. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Saken oppdateres.

Dadi Laxdal Gautason kom til Trondheim 1. august og skulle utgjøre Kolstads nye bakspillertrio sammen med Lasse Balstad og Josip Pazin denne sesongen. Men oppholdet i eliteklubben ble av det korte slaget for 23-åringen som også har spilt i Stord.

Personlige årsaker

– Etter ønske fra spilleren selv, så har Dadi Laxdal Gautason blitt løst fra kontrakten med Kolstad Håndball. Dadi har uttrykt et sterkt ønsket om å reise hjem til Island av personlige årsaker, og klubben har valgt å innfri det ønsket uten økonomisk vederlag, sier Jostein Sivertsen, daglig leder i håndballklubben.

Han legger til:

– Vi har satt pris på tida som Dadi har vært i Kolstad og ønsker ham lykke til på Island.

Islendingen hadde store ambisjoner i Kolstad, men rakk aldri å markere seg for Trondheims beste håndballherrer.

Jozip Pazin, Dadi Lexdal Gautason og Lasse Balstad skulle være Kolstads nye backrekke. Nå har Dadi valgt å dra hjem til Island. Foto: Håvard Jensen / Adresseavisen

Han spilte ikke onsdagens dramatiske kvartfinale i cupen der Kolstad slo Bækkelaget etter straffekastkonkurranse.

– Inn fra kulda

Trener Stian Gomo forholder seg slik til islendingens exit.

– Han har reist hjem, og det er kjedelig at det blir sånn. Samtidig betyr det at jeg har to spillere på den posisjonen som kommer inn fra kulda, sier Kolstad-treneren.

Han tenker da på Kristoffer Østmo og troppens yngstemann, 17-åringen Alessandro Zuljani.

– Det har løsnet for Kristoffer som scoret seks mål i kvartfinalen mot Bækkelaget. Samtidig scoret Alessi to mål i samme kamp. Det er veldig bra av en 00-er, fastslår Gomo.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå