Håndballgutta lekte med Sveits - Norge nær VM-plass

Norge kjørte fullstendig over Sveits og skaffet seg et veldig godt utgangspunkt foran returoppgjøret borte på tirsdag.

Sander Sagosen var i det umulige hjørnet og var sterkt delaktig i at Norge vant som de ville mot Sveits i DNB Arena  Foto: SVEIN HAGEN

Saken oppdateres.

NORGE – SVEITS 32–25:

STAVANGER: Utgangspunktet før kampen var ganske grei for Norge, et godt resultat før returoppgjøret borte i Sveits tirsdag.

En solid seier i DNB Arena ville derfor være veldig viktig.

Mangel på støtte var det i alle fall ikke denne lørdagskvelden. Samtlige tribuneseter var nemlig utsolgt, det vil si at over 4000 mennesker benket seg rundt den intime banen.

Det gikk heller ikke mange minuttene før Norge og Sander Sagosen hadde satt standarden for kampen. De gikk rett i teten og var ikke til å stoppe i det hele tatt før pause.

Gjorde som de ville før pause

Allerede midtveis i omgangen ledet nemlig hjemmelaget hele 12–7, og de norske spillerne fikk til det aller meste av det de foretok seg ute på banen.

Utover omgangen fortsatte det gode norske spillet og ledelsen bare økte. Til pause kunne spillerne konstatere at de ledet med komfortable 19–11.

Spørsmålet var imidlertid om de ville klare å holde trykket også etter pause.

Kampfakta:

NORGE – SVEITS 32–25

Pause: 19–11

VM Play Off

DNB Arena, 4220 tilskuere

Dommere: Stevann Pichon og Laurent Reveret, Frankrike

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen, Bjarte Myrhol, Henrik Jakobsen, Magnus Jøndal, Kristian Bjørnsen, Magnus Gullerud, Gøran Sørheim, Gøran Søgard Johannessen, Christian O’Sullivan, Harald Reinkind, Kevin Gulliksen, Magnus Rød, Espen Lie Hansen.

Kent Robin Tønnesen er igjennom på kanten og scorer et mål før pause.  Foto: SVEIN HAGEN

Kunne bare kontrollere ledelsen

Innledningsvis på den andre omgangen var Norge i føringen med 21–11, før det jevnet seg litt ut i forhold til hvilken ende av banen scoringene kom.

Midtveis i omgangen ledet hjemmelaget med ni mål og det virket som om spillerne bare kontrollerte det som foregikk ute på banen.

Gøran Søgard Johannessen fikk virkelig vist seg fram i sin egen hjemby med mye spilletid og scoringer.  Foto: SVEIN HAGEN

Uten å anstrenge seg mer enn nødvendig mot slutten kunne Norge ta hjem en suveren og komfortabel seier med 32–25.

Dermed har laget sikret seg et veldig godt utgangspunkt foran tirsdagens oppgjør. Det laget som vinner totalt etter de to kampene er sikret en plass i VM neste år i Danmark/Tyskland.

På forsiden nå