Hanna Yttereng skadet igjen: – Det er ikke så veldig artig

Hanna Yttereng er igjen skadet etter å ha fått en smell i kneet. Men denne gangen blir det ikke like mange kamper på sidelinjen som sist.

Hanna Yttereng, her under NM-finalen i 2018, er igjen skadet. Men ikke ute like lenge som sist.  Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Sola – Vipers 28–33 (10–18)

AQUARAMA: Mot Bucuresti forrige lørdag fikk Hanna Yttereng en smell i kneet, som etter kampen hovnet opp. Selv husker hun ikke hva som skjedde i kampen som endte med en knepen tomålsseier til storlaget fra Romania.

– Jeg håper å komme tilbake fort, men vet ikke hvor lenge jeg ute. Vi tar det dag for dag, også får vi se hvordan det går, sier strekspilleren som i nevnte Champions League-kamp fikk ros fra Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad og keeper Andrea Austmo Pedersen for forsvarsspillet.

På grunn av skaden var hun ikke med til Vestlandet da Vipers slo Sola med fem mål. Det var heller ikke Heidi Løke som fortsatt har en hjernerystelse. Dermed var June Andenæs eneste strekspiller igjen i Vipers. 36-åringen tok muligheten godt, og leverte en kamp som ga fem mål.

Kampfakta Sola – Vipers 28–33 (10–18)

Vipers: Andrea Austmo Pedersen, Tonje Refsnes (5), Malin Aune (3), Carolina Morais (8), Vilde Jonassen (3), Silje Katrine Waade (3), Yurou Yang, June Andenæs (5), Marta Tomac, Henny Reistad (5), Sunniva Andersen (1).

Toppscorer Vipers: Carolina Morais (8)

Utvisninger Sola: 1x2 min. Vipers: 3x2 min.

– Vi må nok begrense bruken av henne i de neste par kampene. Vi håper ikke det skal være langvarig, men vi tar ingen sjanser, sier Erik Welhaven Løchen, medisinsk ansvarlig i Vipers, til Fædrelandsvennen.  Foto: Vipers

Går glipp av et par kamper

Erik Welhaven Løchen, medisinsk ansvarlig i Vipers, sier til Fædrelandsvennen at Yttereng går glipp av et par av de neste kampene.

– Vi må nok begrense bruken av henne i de neste par kampene. Vi håper ikke det skal være langvarig, men vi tar ingen sjanser, sa Welhaven Løchen.

Hanna Yttereng har hatt en skadeplaget sesong. Hun var ute med en håndskade hele sesongen fram til comeback-kampen mot Follo i januar.

– Det er ikke så veldig artig, men sånn er det, sier hun om å bli skadet igjen.

– De skadegreien vil ingen ende ta. Det er veldig spesielt, sier Gjekstad til Fædrelandsvennen etter kampen mot Sola.   Foto: Jacob J. Buchard

– Vil ingen ende ta

Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad uttrykker til Fædrelandsvennen sin frustrasjon om skademarerittet som har preget Vipers denne sesongen.

– De skadegreiene vil ingen ende ta. Det er veldig spesielt, sier han.

– Hva kan årsaken til alle skadene være?

– Det er vanskelig å peke på én ting. Jeg tror vi bare er veldig uheldige. Vi får vurdere etter hvert om det er noe vi kan gjøre annerledes, sier treneren.

– Men jeg tror Hanna (Yttereng) og Heidi (Løke) vil være raskt tilbake, sier han.

På forsiden nå