Heidi Løke og Vipers åpnet med storseier over FTC

Vipers fikk en flott start på mesterligaen med 31-22-seier over ungarske FTC Hungaria på hjemmebane lørdag. Heidi Løke var tilbake med ni mål.

Vipers Heidi Løke var tilbake på håndballbanen i kjent stil da FTC fra Ungarn ble slått klart.   Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Vipers Kristiansand – FTC Hungaria 31–22

Forrige fredag haltet Heidi Løke av banen i Stavanger med den man trodde var en alvorlig kneskade. Litt over en uke senere var håndballveteranen tilbake og herjet i kjent stil på streken.

– Det var helt fantastisk å spille med denne gjengen her. Vi fremstår veldig bra, og Andrea (Pedersen) bak der gjør at vi også får mange kontringer, sa banens beste spiller Løke til Viasat4.

– Jeg er strålende fornøyd. Det er deilig med en så tydelig seier etter at vi har slitt litt i starten av sesongen. Vi hadde bra kontroll fra kvarteret og ut, sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad.

Laget fra Kristiansand hadde litt startproblemer mot det ungarske laget, men var à jour på 5–5 og 9–9. Så begynte det meste å stemme for Vipers. Laget gikk opp til 10–9 og 11–9 etter blant annet storspill fra den ferske landslagsmålvakten Andrea Austmo Pedersen.

Hjemmelagets forsvarsspill begynte også å sitte, og Vipers gikk opp til 13–9. Inn mot sidebytte gikk Vipers-spillerne opp i en 16-11-ledelse.

Etter hvilen fortsatte Pedersen sitt gode spill mellom stengene, og Vipers rykket ifra til 22–15. Laget så seg aldri tilbake og cruiset inn til en komfortabel nimålsseier.

– Det er godt å få en så solid seier. Vi kom litt bakpå, men fikk sett nivået deres og fintene, sa Pedersen.

13. oktober skal Vipers ut mot Podravka Koprivnica i Kroatia. Franske Metz er også i gruppen.

– Det er bra å ha en god målvakt, og det har vi. Kampen i Kroatia blir veldig viktig, sa Gjekstad.

De tre beste i hver gruppe går til hovedrunden.

På forsiden nå