Heidi Løke sulten på mer gull: - Jeg skal fortsette i mange år

Norges gigant lover flere år på landslaget.

tac535a9.jpg 

Saken oppdateres.

HERNING: Er Heidi Løke (33) Norges viktigste spiller? Hvis svaret er ja, har Heidi Løke gode nyheter til det norske folk: — Jeg ser ikke for meg at jeg skal slutte å spille håndball på mange år.

Heidi Løke er garantisk for norsk suksess.  Foto: NTB Scanpix

Før VM sa flere eksperter: Det verste som kan skje Norge er at Heidi Løke blir skadet. Men Heidi Løke blir ikke skadet. Betong går ikke så fort i stykker. Og ikke har hun noen planer om å gi seg heller.

— Jeg synes dette er utrolig moro, og jeg kan ikke se for meg at jeg skal gi meg med det første, sier Løke etter nok et mesterskap hvor hun bekrefter at hun er verdens beste strekspiller. For sjette gang tok Løke gull, og for sjette gang kom hun på All Star Team i et mesterskap.

— Jeg er klar for OL og antagelig mye mer enn det. Jeg føler meg ung og tror at jeg har mange år igjen. Denne tiden får jeg aldri igjen.

- Skal du ikke ha flere barn?

— Du får spørre Bjørn, sier Heidi og skratter slik bare hun kan. Bjørn heter Olsson og er Heidis kjæreste. Han har for øvrig hoppet 2,23 i høyde og vet således godt hva høydepunkter er.

Fikk lykkestein av sønnen

Heidis sønn Alexander ble også en gullgutt etter finalen. Han var med jentene på pallen, og da Heidi skulle få sin gullmedalje av IHF-president Hassan Moustafa, hengte egypteren den like godt rundt halsen på Alexander.

Heidi Løke blir intervjues mens sønnen Alexander følger tett med.  Foto: NTB Scanpix

— Han betyr alt for meg og er med på alle mesterskap – bortsett i fra Brasil (2011). Da måtte han bli hjemme, sier Heidi og avslører en liten hemmelighet. Opp av lommen drar hun en liten stein.- Jeg fikk den av Alexander før mesterskapet. Han sa at det var lykkesteinen min. Og det ser jo sånn ut også, fortsetter dama som aldri blir sliten. Av ni mulige timer på banen under VM har Heidi vært med på 7,37 – mest av alle på Norges lag. Nærmest var lagkaptein Stine Bredal Oftedal med 7,32.

Skrøt av de andre

Selv om Heidi scoret seks ganger på seks på seks forsøk i finalen og skaffet ett straffekast, var hun like mye opptatt av å skryte av de andre, spesielt Kari Aalvik Grimsbø.

— Jeg er stolt av laget og skjønte etter første omgang at dette kunne vi ikke rote bort. Vi spilte perfekt håndball, og Kari var jo helt strålende i mål. Vi lyktes med alt, sier Heidi, som ikke hadde store ambisjoner for banketten.

— Den får de unge ta seg av!

Greit å være i form når du skal kjøre bobil sammen med mamma og pappa hjem til Norge.

VM-sluttspillet håndball kvinner søndag, finale:

Nederland – Norge 23-31 (9-20)

Arena Boxen

12.147 tilskuere

Nederland: Tess Wester, Marieke van der Waal – Laura van der Heijden, Debbie Bont 1, Lois Abbingh, Sanne van Olphen 3, Danick Snelder 5, Lynn Knippenborg, Yvette Broch, Cornelia Groot 3, Kelly Dulfer, Michelle Goos 1, Martine Smeets 2, Angela Malestein, Estavana Polman 8.

Norge: Silje Solberg, Kari Aalvik Grimsbø – Ida Alstad 4, Mari Molid, Veronica Kristiansen 2, Heidi Løke 6, Stine Skogrand 3, Nora Mørk 1, Stine Bredal Oftedal 3, Linn Jørum Sulland 1, Pernille Wibe 1, Betina Riegelhuth, Amanda Kurtovic 2, Camilla Herrem 7, Sanna Solberg, Marta Tomac 1.

Dommere: Charlotte Bonaventura og Julie Bonaventura, Frankrike.

Utvisninger: Nederland 4 x 2 min, Norge 3 x 2 min.

På forsiden nå