Islandsk lag må reise 2700 kilometer for å ta straffekast

Dommerfeil fører til lang tur for Hafnarfjordurs håndballag.

Fra EHF-kampen mellom Skjern Handball og Abanca Ademar Leon - den norske spilleren Bjarte Myrhol er nummer tre fra venstre.   Foto: SCANPIX DENMARK

Saken oppdateres.

Hafnarfordur fra Island og St. Petersburg fra Russland møttes i 2. kvalifiseringsrunde til europacupen i håndball i oktober. Resultatet ble 32–27 i begge kampene, og derfor satte dommerne i gang ekstraomganger for å avgjøre hvem som skulle gå videre.

Det viste seg å være en feil avgjørelse, siden EHF-reglene sier at det skal holdes straffekastkonkurranse ved et uavgjortresultat. Derfor klaget taperen St. Petersburg inn til Det internasjonale håndballforbundet. Og det russiske laget fikk medhold i sin klage, skriver det europeiske håndballforbundet (EHF) på sine hjemmesider.

Derfor ble resultatet fra ekstraomgangene slettet, og kampen må avgjøres på nytt. Hafnarfjordur må derfor reise fra Island til St. Petersburg for å ta straffekastkonkurranse. En tur på 3565 kilometer, eller seks lange timer i fly.

Trøsten får være at det europeiske håndballforbundet betaler for flyturen og alle andre utgifter det islandske laget må ha.

– Jeg fikk nettopp disse nyhetene, og jeg har det travelt, som du kanskje forstår, sier Ásgeir Jónsson, leder av håndballavdelingen i FH, til Visir.

Han ble overrasket over avgjørelsen fra EHF.

– Vi forventet å bli dømt riktig, sier Jónsson, som legger til at klubben vil sende ut en uttalelse senere onsdag.

Klubben har mulighet til å anke avgjørelsen innen torsdag 19. oktober kl. 18.00.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå