Kolstad tapte igjen – står uten seier på fem kamper

Marerittet vil ingen ende ta for fjorårets sluttspill-semifinalist.

FRUSTRERT: Kaptein Lasse Balstad og Kolstad klarer ikke å finne tilbake til fjorårets vinneroppskrift. For et fullsatt Trondheim spektrum tapte de med fire mål mot tabellnabo Bodø onsdag.Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

KOLSTAD – BODØ: 26–30 (12–14)

NIDARØHALLEN:

Trønderne har brukt de siste to årene på å befeste sin posisjon som et lag å regne med i Eliteserien, med en semifinale fra sluttspillet i fjor som sin beste plassering etter opprykket til det gjeveste selskapet i 2015.

Men Kolstads tredje sesong på toppnivå har gått alt annet enn knirkefritt så langt. Før onsdagens kamp befant Stian Gomo Nilsens menn seg på nest siste plass på tabellen med ett fattig poeng.

Tap for tabellnabo Bodø ville vært krise for et medaljejagende Kolstad som onsdag spilte for et utsolgt Nidarøhallen.

Grufull start

Og som Kolstad har hatt for vane denne sesongen, lå de under 0–3 før Kaptein Lasse Balstad noterte seg for trøndernes første nettkjenning i bunnoppgjøret.

Angrepsspillet lugget, og de slapp bodøværingene altfor enkelt til i forsvar innledningsvis. Det hjalp heller ikke at Patrick Bols ikke noterte seg for en eneste redning før det sto 09:11 og Kolstad tok sin første timeout.

Kolstad-trener Stian Gomo Nilsen etterlyste mer kompakt forsvarsspill, men det var ikke forsvaret som skjerpet seg nevneverdig. Patrick Bols vartet nemlig opp med to viktige redninger, og Balstad fyrte av enda en kanon slik at stillingen var 2–6 etter elleve minutter.

Men det ville seg ikke for de røde. Nok en angrepsfeil fra Kolstad gjorde at bodøværingene kontret inn sitt syvende mål og beholdte sin femmålsledelse med 12 minutter på klokka.

God Aalberg

Så våknet venstreving Adrian Aalberg. Først lobbet han nydelig inn sin første scoring for kvelden, før han like etter kontret iskaldt inn nok en redusering.

Etter 19 minutter fikk Aalberg også straffe etter et innhopp fra kanten, men Håkon Følstad mislyktes fra nimeteren. Det hadde lite å si da Patrick Bols gjorde en strålende redning på stillingen 7–9 ti minutter før pause.

Kolstad utnyttet en dårlig Bodø-periode, og da nordlendingene ikke hadde scoret på seks minutter, kunne Kristoffer Østmo sørge for at trønderne endelig var likt med Bodø for første gang i kampen etter 24 minutter.

Bodø-ledelse til pause

Og da Daniel Brandmo scoret på første forsøk og sendte Kolstad opp i 11–10-ledelse like etterpå, så det ut som at trønderne virkelig var på hugget. Men ting snur fort i håndball, Bodø var mest effektive inn mot hvilen og kunne gå i garderoben på stillingen 12–14.

Men det ville seg ikke for Kolstad som fortsatt slet voldsomt i forsvar etter hvilen. For det var lite som tydet på at trønderne kom inspirerte ut av garderoben igjen, og Bodøs ledelse besto det første kvarteret ut i andreomgang.

Det siste kvarteret ble et skikkelig rotterace, for Kolstad nektet å gi opp i et fullsatt Trondheim spektrum. Trønderne lot aldri Bodø få stikke av med ledelsen, og en drivende god Kristoffer Østmo var avgjørende for at Stian Gomo Nilsens menn holdt følge med tabellnaboen.

Begge føttene i sumpen

Med seks minutter igjen på klokka, reddet Mats Wæraas straffe på stillingen 23–25 til øredøvende jubel. Så satte kaptein Lasse Balstad inn sitt sjette mål for dagen og strammet inn forspranget ytterligere.

Men Kolstad klarte aldri å utnytte momentumet, og endte til slutt opp med å tape med fire mål for bunnlaget Bodø. Nå står Stian Gomo Nilsen og hans menn i sumpen med begge føttene etter ett poeng på fem kamper.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå