Kolstad videre i NM etter imponerende snuoperasjon

Trønderne lå under mot nyopprykkede Sandnes i 47 minutter. Så tok Kolstad tak når det gjaldt som mest.

Kaptein med stor K: Lasse Balstad var en viktig del av snuoperasjonen mot lilleputten Sandnes.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Saken oppdateres.

KOLSTAD - SANDNES 27–24 (12–14)

HUSEBYHALLEN (NM 4. runde):

Kolstad gikk ut på parketten i jakten på sin første seier for sesongen, men lilleputtene fra Sandnes viste seg å bli en hardere nøtt å knekke enn antatt.

Sandnes best i store deler

For i 47 minutter var nyopprykkede Sandnes det beste laget i Husebyhallen onsdag kveld. Robust forsvarsspill, effektivt angrepsspill og et sløsende Kolstad gjorde at Sandnes så ut som et topplag i store deler av kampen.

Men så snudde det.

13 minutter før full tid klinket Ole Henrik Øverby inn 21–20-scoringen, og Kolstad ledet for første gang i kampen. Spenningen levde fortsatt etter dette, for da Kolstad gikk opp i 23–21-ledelse, fikk venstrekant Daniel Brandmo en to-minutter med ni minutter igjen på klokka.

Uten at det hadde noe innvirkning på sluttresultatet. Kolstad reiste seg og vant til slutt komfortabelt med sifrene: 27–24.

Elendig førsteomgang

Men fra start av gikk det alt annet enn knirkefritt for fjorårets semifinalister i NM. Da Josip Pazin og kaptein Lasse Balstad bommet på sine første skudd, scoret Sandnes på sine. Kolstad slet med å finne åpningene, og de lå under både 2–5 og 4–7 før det var gått ti minutter.

Nyopprykkede Sandnes viste frem god og effektiv håndball, og kombinert med slapt forsvarsspill fra Kolstad, ble oppgaven langt tøffere enn mange i Husebyhallen så for seg.

Etter 17 minutter på stillingen 8–9 tok Stian Gomo dagens første timeout. Og valgte å bytte ut Tom Kåre Nikolaisen for Ole Henrik Øverby i linjespillerrollen. Sekunder etterpå utlignet Håkon Følstad til 9–9 og Kolstad var endelig ajour etter å ha ligget under i hele kampen.

Nøkkelspiller skadet

På dette tidspunktet hadde også Patrick Bols stengt Kolstad-buret, og ting så ut til å bli bedre for trønderne.

Men så sto problemene i kø for Kolstad. Først gikk nøkkelspilleren Josip Pazin i bakken og måtte ut med skade. Så fortsatte bortelaget å sette sjansene sine, og da Ole Henrik Øverby fikk en to-minutter like før pause, rant målene inn for Sandnes.

Til pause sto det 12–14 i favør nyopprykkede Sandnes. I en kamp som Kolstad var klare favoritter til å vinne på forhånd.

Øverby kom inn og ble avgjørende

Og etter hvilen ble vondt til verre for trønderne. 12–14 ble fort til 13–18, og ting begynte virkelig å se mørkt ut for Kolstad-rampene. Men anført av høyreving Truls Moe Fjeseth og Lasse Balstad, så de røde fortsatt lyset i tunnelen, og nektet Sandnes å stikke av med ledelsen.

Så kom Ole Henrik Øverby inn igjen og tok ansvar. Linjespilleren scorte tre mål på kort tid og var viktig for at det til slutt ble en komfortabel seier for Kolstad.

Nå venter kvartfinale-trekning fredag kl 12, og da kan Kolstad potensielt møte lag som Elverum og Haslum.

§
Vis debatt
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå