Legger opp etter å ha blitt gravid

— Jeg har fått avsluttet karrieren på et godt nivå. Det er jeg glad for.

ARVTAGEREN: Andrea Austmo Pedersen (til venstre) er ventet å bli den neste førstekeeperen nå når Ingrid Ødegård (til høyre) legger opp.   Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

Byåsen-keeper Ingrid Ødegård er gravid for andre gang, og har termin 26. juni.

–Den sportslige konsekvensen er at jeg er ferdig som håndballspiller, og begynner på en ny epoke av livet, sier 32-åringen til Adresseavisen.

Nå fokuserer hun på å gjøre ferdig mastergraden i sosiologi i løpet av våren.

Avsluttet «alene»

Da Byåsen 18. november slo Molde 40-29 visste Ødegård med seg selv at det ville bli hennes siste kamp på toppnivå noensinne. Ingen av lagvenninnene kjente til at hun var gravid igjen.

–Det var en fantastisk kamp, med mye folk på tribunen. Samtidig var det litt rart å stå der, og måtte ha den følelsen om at det var siste kampen alene, sier sisteskansen, som gjorde seg ferdig med det vemodige da.

GIR SEG: Ingrid Ødegård har hatt en lang håndballkarriere, og har spilt både for Larvik og den danske toppklubben Ikast (nåværende FC Midtjylland). Dette bildet er fra hennes siste kamp, da Byåsen slo Molde 40-29 i midten av november.   Foto: OLE MARTIN WOLD

Tidligere i desember, etter halvannen ukes ferie, fortalte hun det til de andre Byåsen-spillerne.–Det har vært vanskelig å kombinere familieliv med håndball i Byåsen. Treningstidene er etter arbeidstid, og det har vært en skikkelig kabal. Jeg merker på datteren min at hun har fått en annen ro nå når jeg er litt hjemme på ettermiddagen.

Gravid da hun kom hjem

Etter en lang karriere utenbys kom Ødegård hjem til Trøndelag sommeren 2013. Da skulle hun bli Byåsens nye førstekeeper. Hun måtte imidlertid vente ett år på Byåsen-debuten, for den tidligere landslagskeeperen var også da gravid.

Hun var tilbake på banen da Byåsen ble nummer fem forrige sesong, og har beholdt posisjonen som førstekeeper frem til nå.

–Det har vært fantastisk å få spille i Byåsen. Jeg har fått avsluttet karrieren på et bra nivå, og det er jeg glad for, sier Ødegård.

Byåsen kommer ikke til å hente inn noen erstattere utenfra. I stedet vil den økonomisk hardt prøvede klubben satse på stortalentene Andrea Austmo Pedersen (21) og Tonje Lerstad (19).

–Det tror jeg kommer til å gå veldig bra. Jeg var spent i fjor, da Tonje Nøstvold gikk ut (ble gravid og flyttet hjem til Rogaland). Da sto vi igjen med to på 18 år, og Moa Högdahl og Maria Hjertner tok det på strak arm. Jeg tror Andrea og Tonje vil vokse med å få ansvar. Man blir bedre av å få tillit, sier Ødegård.

Byåsen starter vårsesongen borte mot Rælingen søndag 3. januar.

På forsiden nå