Maria har fått seg ny klubb - signerte for to år

Maria Kongsli (24) blir en sentral brikke for 1. divisjonslaget den kommende sesongen.

NY KLUBB: Maria Kongsli har signert for Fjellhammer de kommende to sesongene.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

Kongsli har funnet seg ny klubb etter kun et halvt år i Flint Tønsberg.

– Jeg trivdes godt i Flint, men totalbelastningen ble litt for stor med å pendle fra Oslo til Tønsberg, så derfor har jeg signert en toårskontrakt med Fjellhammer nå, sier håndballspilleren til iTromsø.

Tilbake

Kongsli spilte for Bækkelaget i tre sesonger, der hun var en svært sentral brikke til hun i februar 2014 knakk ankelen rett av etter et uhell på trening.

I håp om å bygge seg opp igjen etter skaden, signerte hun for 2. divisjonslaget Follo foran 2014/2015-sesongen og i januar i år på overgangsvinduets siste dag signerte hun for 1. divisjonslaget Flint Tønsberg ut året.

– Follo var mest for å komme i gang, så der spilte jeg lite. Flint dro jeg til for å få kamptrening på et høyt nivå igjen med godt trykk på trening, forklarer Kongsli.

Nå er målet å komme tilbake til nivået hun var på like før skaden i 2014. – Jeg mener jeg aldri har vært bedre form enn jeg var i da, så målet er å komme tilbake dit. Jeg har måttet ta tiden til hjelp og var jo ute i over en hel sesong uten håndball. Det var en ganske stygg og omfattende skade, så spillerforståelse og teknikken har tatt tid å få tilbake, sier Kongsli.

Eliteseriedrøm

Den tidligere Bravo-stjerna har i mange år hatt en drøm om å spille i eliteserien i håndball, men erkjenner at drømmen er noe lenger unna nå.

– Jeg er ikke 18 år lengre, jeg er 24 år og dermed en av de mer rutinerte i spillergruppa. Jeg er glad for å få være med på å bygge et lag opp fra scratch med mange nye spillere og ny trener, men jeg tror ikke vi kan kjempe om opprykk, selv om vi håper å vinne alle kampene vi spiller, sier Kongsli.

Allerede i serieåpningen 13. september mener Kongsli de vil få gode svar på hvor gode de kan bli denne sesongen.

– Da møter vi Fredrikstad borte, et lag som rykket ned fra eliteserien fjor, så da vil vi få gode svar. Vi har mange spennende spillere på gang og ser fram til sesongen i 1. divisjon, sier Maria Kongsli.

På forsiden nå